Rekonstrukcija

S 56 zastupnika možemo donositi sve zakone i odluke

Radončić
14.06.2012.
u 09:20

Radončić ne vidi zastoj u procesu rekonstrukcije vlasti u Federaciji

- U ovom trenutku u federalnom Parlamentu imamo 56 zastupnika zajedno, što znači da možemo donositi sve zakone i sve odluke. Tu stvari idu jako dobro i ne vidim načina da ih netko može opstruirati - rekao je jučer predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić o tijeku rekonstrukcije vlasti u BiH. Istakao je da su u posljednja tri dana promijenjene tri županijske vlade i da je ustanovljena nova parlamentarna većina. - Predsjednik i potpredsjednik FBiH mogu se truditi da budu gori od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. On i njegova stranka pobijedili su na izborima, ali njemu kao predsjedniku Srbije ne pada napamet da neutralizira volju koalicijskih partnera u Parlamentu. Zato pozivam predsjednika FBiH Živka Budimira i potpredsjednika FBiH Mirsada Kebu da budu demokrati makar na razini Nikolića - poručio je Radončić. I dok se još uvijek radi na rekonstrukciji federalne Vlade, ovaj proces se završava u nekoliko županija.

Tako je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine Tuzlanske županije imenovano pet novih ministara u Vladi ove županije, koji su zamijenili dosadašnjih pet ministara iz Stranke demokratske akcije. Novi ministar unutarnjih poslova je Amir Husić, Zijad Mahmutović ministar za braniteljska pitanja, a Mirsad Hadžiselimović ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, svi iz SBB-a BiH. Edin Ajanović, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak, imenovan je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a Alisa Bijedić iz SDP-a nova je ministrica financija u Vladi TŽ-a. Premijer USŽ-a, Hamdija Lipovača na jučer održanoj konferenciji za novinare službeno je predstavio nova četiri ministra u Vladi županije. Ministrica financija Azemina Helić (SDP) diplomirana je ekonomistica i druga žena, koja ulazi u aktualni sastav Vlade USŽ-a. Redžo Kurbegović (SBB), diplomirani menadžer i poduzetnik, novi je ministar gospodarstva, Amir Džajić (A-SDA) je novi ministar poljoprivrede, a Mirsad Topčagić (A-SDA) je novi ministar branitelja.

Komentara 1

GR
Gradinar
15:21 14.06.2012.

Ne znam vidi li itko u Federaciji ovu boloesnu figuru i sjeća li se netko bilo čega!? Taj Radončić je uz pomoć Alije Izetbegovića i njegovoga SDA, zatim kompletne islamske zajednice formirao i podigao Dnevni Avaz, zatim proširio posao i postaoi taujkun, bez ikakvih tržišnih i pravnih, a naročito moralnih skrupula. Danas taj tip, a to je posve uobičajeno nastoji i formalno uzeti vlast i - vladati! Sramotno za bilo koji narod, državu, društvo, jer radi se o čovjeku koji je najuže surađivao i sa agresorom tijekom priprema i okupacije BiH, a danas nema bolje raspoloženje prema svopjoj zemlji i njenome krvniku!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?