State department

SAD: Nikolićevo negiranje genocida ne pridonosi stabilnosti

'File picture shows around 10,000 refugees from Srebrenica boarding buses at a camp outside the UN base at Tuzla airport, July 14, 1995. Bosnian Serb general Ratko Mladic made a throat-slitting gestur
Reuters/Pixsell
06.06.2012.
u 09:05

- Genocid u Srebrenici nije subjektivna odluka, već je on definiran kao takvo kriminalno djelo od strane Međunarodnog kaznenog suda

Glasnogovornik State Departmenta Mark Toner ocijenio je kako su izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prema kojima u Srebrenici nije počinjen genocid kontraproduktivne za stabilnost u regiji, pojasnivši da je sudskom presudom utvrđeno da se u Srebrenici dogodio genocid, javlja agencija Tanjug, a prenose važniji mediji u Srbiji.

- Genocid u Srebrenici nije subjektivna odluka, već je on definiran kao takvo kriminalno djelo od strane Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u više slučajeva. Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić ima priliku postaviti se konstruktivno prema regiji, ali su takve neutemeljene izjave o Srebrenici i drugim ratnim zločinima kontraproduktivne za promociju stabilnosti i pomirenja u regiji - navodi se u priopćenju State Departmenta. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?