sporazumna suradnja

SAD od Credit Suisse traži podatke o klijentima koji ne plaćaju poreze

\'POREZ2\'
08.11.2011.
u 09:32

Credit Suisse počela je obavještavati svoje klijente kako će tražene podatke dostaviti američkim vlastima

Švicarske vlasti zatražile su podatke računima klijenata banke Credit Suisse nakon što je SAD zamolio Švicarsku za pomoć oko rješavanja problema izbjegavanja plaćanja poreza.

Nakon što je švicarska porezna uprava od banke zatražila povjerljive podatke, iz Credit Suissa počeli su obavještavati svoje američke klijente osumnjičene za izbjegavanje plaćanja poreza kako će sve tražene podatke predati vlastima. Ipak, nisu željeli komentirati, donosi Reuters, za koliko se klijenata zanima američki porezni ured.

Američke vlasti koje sumnjaj kako desetci tisuća Amerikanaca izbjegavaju plaćanje milijardi dolara poreza preko računa švicarskih privatnih banaka posljednjih su godina odlučile proširiti istragu i zatražiti suradnju tih banaka uključujući i banke Credit Suisse.

Švicarske vlasti potvrdile su kako su njihove američke kolege zatražile podatke koje Švicarska prema sporazumu o dvostrukom oporezivanju koji je sa SAD-om potpisala 1996. mora predati američkim vlastima.

Švicarska i SAD trenutno pregovaraju o problemu izbjegavanja plaćanja poreza, ali taj sporazum još uvijek nije ratificiran.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?