Izbori u Srbiji

Samo građani Kosova s dvojnim državljanstvom na glasanje

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
07.04.2012.
u 11:53

Thaci je pozvao OEBS da omogući sudjelovanje na srpskim parlamentarnim izborima građanima koji imaju dvojno državljanstvo

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je kako Srbija ne može u svibnju organizirati izbore na teritoriju Kosova, ali je pozvao OEBS da omogući sudjelovanje na srpskim parlamentarnim izborima građanima koji imaju dvojno državljanstvo, rekao je za Glas Amerike na srpskom jeziku kosovski premijer Hashim Thaci dodajući kako će "kosovska vlada poštivati dvojno državljanstvo i želju tih ljudi da glasaju ako žele, javljaju mediji u Srbiji.

Kosovski premijer je rekao da je jako zadovoljan posjetom Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je razgovarao sa "svojim starim prijateljima" američkom državnom tajnicom Hillary Clinton  i potpredsednikom Josephom Bidenom". Kako je izjavio, državnma tajnica Hillarx Clinton o potpredsjednik Biden "dali su punu potporu neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova".

Thaci je prilikom posjeta SAD i sudjelujući na skupu koji je organizirao Centar za strateške i međunarodne studije u Washingtonu, rekao kako bi Bruxelles trebao učiniti više na uvjeravanju pet prefostalih članica EU koje nisu priznale neovisnost Kosova "da promjene mišljenje i priznaju Kosovo".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?