Košarkaški dugovi

Samo tri kluba dužna 13 milijuna

kosarka
vl
10.02.2012.
u 11:05

Sarajevska Bosna ima oko devet milijuna maraka dugovanja, banjolučki Borac je na milijun maraka duga

Košarkaški velikani iz Bosne i Hercegovine se nalaze u izuzetno teškoj situaciji. Sarajevska Bosna ima oko devet milijuna maraka dugovanja, banjolučki Borac je na milijun maraka duga, dok je tuzlanska Sloboda “zamrznuta” i natječe se kao OKK Sloboda u nižem rangu natjecanja. I Tuzlaci su u financijskom minusu, većem od tri milijuna.

Prvak na koljenima

Ovi klubovi su platili ceh nerealnom poslovanju jer su u želji da opravdaju “slavnu povijest’’ pokušavali doći do što boljih rezultata na nerealnim osnovama pa su tako kupovali igrače sa strane bez velikih planova.

Bivši europski prvak iz 1979. godine se rezultatski dobro drži jer će i ove godine igrati Ligu za prvaka. Međutim, financijska situacija u klubu kao i tužbe i te kako utiču na ovaj klub koji se već nalazi pod suspenzijom zbog dugovanja prema igraču Nikoli Vučuroviću u iznosu od 180.000 eura. Između ostalog, očekuje ih još jedna prijava jer je Feliks Kojadinović prijavio klub zbog kaznenog djela nesavjesnog poslovanja i izbjegavanja plaćanja sudske odluke.

Banjolučki Borac je također u dugovima i još većim barem rezultatskim problemima. Naime, ekipa Drage Karalića se bori za opstanak, a u sastavu trenutačno ima čak devet mladih igrača iz grada na Vrbasu. Ovaj klub se već jednom gasio 2006. godine i vraćao u ligu Republike Srpske, ali nažalost ništa nije naučeno na pogreškama. Tako je klub za samo tri godine pod vodstvom Slobodana Simovića ponovno došao u istu situaciju.

- Mi smo ovaj dug zatekli prije godinu i pol dana i moramo se nositi s njim. Naravno, proteklih sezona je bilo nerezonskog trošenja i poslovanja na nerealnim ambicijama.

Mi smo možda i jedini klub od kojeg je tražen rezultat, a kad smo ga napravili, onda smo ostali bez glavnog sponzora. Prošle godine smo igrali polufinale doigravanja, a sad smo u potpunosti orijentirani na naše domaće igrače – rekao nam je direktor Miroslav Dojčinović.

Iako je na početku sezone pomoć obećao grad Banja Luka, ona je za sada izostala u većem opsegu.

Ogroman dug

Tuzlanska Sloboda je posebna priča. Klub koji se dičio “prepunim Mejdanom’’ i sjajnim igračima zamrznut je odlukom Upravnog odbora zbog dugovanja većeg od tri milijuna maraka. Međutim, klub je krenuo iz početka sa svojim mladim timom Omladinskim košarkaškim klubom i sigurno će trebati dosta vremena da se ponovno pod svodovima tuzlanske dvorane igra kvalitetna košarka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije