licitacija iz očaja

Samohrana majka prodaje organe da bi skupila novac za stanarinu

'prizdrav...zagreb...21.07.02. depresija-ilustracija snimio:davor visnjic'
''
12.11.2012.
u 17:42

Španjolka je na aukciju ponudila bubreg, rožnicu te dio jetre i pluća kako bi mogla podmiriti životne troškove za sebe i kćer

Zbog teške ekonomske situacije u zemlji i velike stope nezaposlenosti sve je više Španjolaca koji se odlučuju na radikalne poteze kako bi sebi i svojoj obitelji priskrbili koliko-toliko sigurnu budućnost.

Jedna od njih je i 44-godišnja neimenovana samohrana majka i 66-postotni invalid iz Valencije koja je, kako bi sebe i svoju kćer spasila od deložacije, na aukciju ponudila nevitalne tjelesne organe. Daily Mail piše da je žena na licitaciju najprije stavila bubreg, a zatim rožnice te dio pluća i jetre. Učinila je to kako bi prikupila novac za plaćanje stanarine za socijalne slučajeve koja iznosi 400 eura mjesečno. No, iako je to mali iznos za španjolske standarde, žena ga nije u mogućnosti podmiriti jer joj mjesečni prihodi ne premašuju 426 eura.

– Sve što želim jest stabilan dom, posao koji mogu obavljati te da svojoj kćeri omogućim sredstva za završetak fakulteta – kazala je nesretna majka napomenuvši da će iz očaja prodati svaki dio tijela koji netko želi kupiti.

Njezini krici nisu smekšali vlastodršce pa joj, budući da je trgovina organima u toj zemlji ilegalna, prijeti kazna od 12 godina zatvora.

>>Revolucija u Britaniji: Lijek za rak "pumpaju" u samo jedan organ

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?