afera zbog paketa

Sanaderov čuvar bivšeg šefa nije ni vidio kod odvjetnika

'03.06.2011., Zagreb - Hipodrom, Policijski stozer. Pripremame policije za dolazak Pape.Mihael Varga, Drazen Vitez, Davor Blazevic, Dubravko Teur, Ivan Arbutina.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
08.01.2012.
u 09:30

Suspendiranog šefa Uprave za posebne poslove sigurnosti vraćaju u MUP. Ispada da ipak nije naštetio radu službe

Tresla se brda, rodio se miš! Tako bi se mogao opisati rasplet sapunice o suspenziji i ponovnom vraćanju na posao u MUP Davora Blaževića Tigra, pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, bivšeg šefa osiguranja Ive Sanadera, snimljenog na Badnjak u Domagojevoj ulici pred uredom Gorana Suića, jednog od Sanaderovih branitelja. Iako se isprva tvrdilo da je Blažević, inače jedan od svjedoka ispitanih u istrazi o Fimi mediji, taj dan kontaktirao sa Sanaderom, što mu se predbacilo kao šteta nanesena ugledu i interesima policijske službe, čini se da tome nije bilo baš tako te da se ipak nije ogriješio o posao koji obavlja u MUP-u.

Blažević je, doznajemo, uoči Božića išao odvjetniku Suiću zbog osobne stvari s obzirom na to da već dulje vrijeme razmišlja o podnošenju privatne tužbe u vezi s napisima u dijelu medija o njemu, a odvjetniku je predao i božićni dar, što se i vidjelo na objavljenim fotografijama. U Suićev ured nije ulazio pa tako nije niti mogao razgovarati sa Sanaderom, za čiju je sigurnost osobno bio odgovoran u vrijeme dok je ovaj bio na čelu Vlade. Ispalo je tako pomalo nespretno da je optužen za nanošenje štete ugledu službe i prije nego što je unutarnja kontrola MUP-a obavila svoj posao do kraja. Iako ministar policije Ranko Ostojić, kojeg su inače Blaževićeve i Suićeve fotografije u medijima, slučajno ili ne, dočekale drugog radnog dana njegova mandata, nije previše riječi trošio na Blaževićev slučaj, iz njegove se vrlo oprezne izjave dan nakon Tigrova micanja s čela Uprave dalo naslutiti da bi se moglo dogoditi da od čitave strke zbog objavljenih fotografija na kraju ipak ne bude ništa.

Vjerojatno novi načelnik

Ostojić je, naime, nakon prve sjednice Vlade novinarima izjavio da ne želi prejudicirati ničiju krivnju pa ni Blaževićevu te da svatko treba raditi svoj posao. Koji će konkretno Blaževićev posao biti nakon vraćanja u policiju sljedeći tjedan, nije poznato. Vrate li ga ponovno na čelo Uprave, vrlo je vjerojatno da tu dužnost neće još dugo obnašati. Uskoro slijede nova imenovanja rukovodećeg kadra u policiji, a s obzirom na to da je Blažević okarakteriziran Sanaderovim kadrom, odnosno osobom od njegova izuzetnog povjerenja, što nije neobično s obzirom na godine koje je proveo uz bivšeg premijera prateći ga u stopu, vrlo je vjerojatno da će rukovođenje Upravom preuzeti novi načelnik.

Uz njega bio i Karamarko

Tako bi se moglo dogoditi da resorni ministar bivšeg Sanaderova tjelesnog čuvara u mjesec dana smjenjuje dva puta pa trenutačna situacija nije nimalo zgodna za jedno od ključnih ministarstava u državi. O Blaževićevu šefovanju u MUP-u i prije je bilo prilično dosta govora u javnosti. Dok su ga jedni, njemu naklonjeni, hvalili i govorili o njemu kao profesionalcu, na čiju je stranu čvrsto bio stao i bivši ministar Tomislav Karamarko kada ga je predsjednik Ivo Josipović odbio za osobnog čuvara inzistirajući da mu MUP dodijeli Gorana Vukovića Vuka, čovjeka koji je pazio na bivšeg premijera Ivicu Račana, a sada i aktualnog Zorana Milanovića, drugi su ga prozivali da je prilično autonoman unutar policijske organizacije. Velika se prašina digla i kada je u javnost procurilo da su Sanaderu u Kozarčevu navodno stizale torbe pune novca pa se nagađalo hoće li Blažević o tome nešto progovoriti pred istražiteljima. Takav se scenarij nije dogodio jer se držao starog pravila da je šutnja zlato.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije