salzburg

Sanaderu pritvor još mjesec dana, nije se izjasnio o izručenju

sanader (1)
screenshot RTL
27.12.2010.
u 11:50

Sanader se nije očitovao o izručenju Hrvatskoj, a u idućih mjesec dana može zatražiti termin u kojem se može odlučiti o izručenju RH

SALZBURG – Austrijski sudac je bivšem premijeru Ivi Sanaderu na današnjem ročištu produljio pritvor do najmanje 27. siječnja. Mediji su i prije službene odluke nagađali kako je produljenje pritvora Sanaderu "vrlo vjerojatno“.

Kako doznajemo, Sanader se nije očitovao o izručenju Hrvatskoj, a u idućih mjesec dana može zatražiti termin u kojem se može odlučiti o izručenju RH.

>>Sudski ovršitelji stigli u Kozarčevu po Sanaderove umjetnine

Austrijske medije najviše je zanimalo hoće li bivši hrvatski premijer ponovno izjaviti kako je žrtva političkog progona u Hrvatskoj te zatražiti eventualno politički azil. U tom bi se slučaju sve moglo otegnuti i potrajati čak i nekoliko godina.

Ako pristane na izručenje po pojednostavljenom postupku, sve bi trebalo biti relativno brzo završeno i Sanader bi u Hrvatskoj mogao biti u roku od tri do šest tjedana.

Situaciju bi mogle dodatno zakomplicirati najnovije optužbe u Austriji o pranju novca. Prošlog tjedna Sanader je ispitan u Državnom tužiteljstvu u Beču, zaduženom za korupciju oko prijave jedne tirolske banke da je prao novac. Dan prije toga Sanader je ispitan na povjerenstvu koruškog parlamenta za aferu Hypo o njegovim poslovnim vezama s tom bankom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?