bivši trener

Sanduskyju 30 do 60 godina zbog seksualnog zlostavljanja dječaka

jerry sandusky (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
09.10.2012.
u 16:59

Bivši trener američkog nogometa na državnom sveučilištu u Pennsylvaniji napastovao je desetoricu dječaka

Bivši pomoćni trener kluba američkog nogometa državnog sveučilišta u Pennsylvaniji Jerry Sandusky danas je osuđen na 30 do 60 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka, prenosi NY Times. Presuda dolazi tri i pol mjeseca nakon što ga je porota proglasila krivim i znači da će 68-godišnji Sandusky najvjerojatnije umrijeti u zatvoru.

Sandusky je bio proglašen krivim po 45 od 48 točaka optužnice. Porota je utvrdila da je trener zlostavljao 10 dječaka, redom iz nesređenih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, ali i svoje dobrotvorne organizacije Druga milja za pomoć djeci iz siromašnih i nesređenih obitelji. No, sam Sandusky još uvijek tvrdi da je nevin.

– Mogu mi oduzeti život, mogu me prikazati kao čudovište, mogu me tretirati kao čudovište, no ne mogu mi oduzeti srce. U svom srcu znam da nisam počinio ove odvratne čine. Moja je supruga bila moj jedini seksualni partner, i to nakon što smo se vjenčali – tvrdi Sandusky.

Slučajevi zlostavljanja potresli su i umanjili ugled sveučilišta. Nekoliko dana nakon što je optužnica objavljena, a bilo je to u studenom 2011. godine, glavni trener nogometne ekipe i ugledni zaposlenik sveučilišta Joe Paterno dobio je otkaz jer je otkriveno da je bio obaviješten o najmanje jednom slučaju zlostavljanja. Paterno je nakon nekoliko mjeseci umro od raka u 86. godini. Otkaz je dobio i predsjednik sveučilišta Graham B. Spanier.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?