Prvi domaći poraz

Sarajevski „Studenti“ nadjačali čapljinske „Laste“

kosarka
Foto: Frano Matić
1/4
17.03.2012.
u 23:33

Utakmica je kasnila sat vremena jer je minutu prije početka, pri zagrijavanju, domaći košarkaš Boris Previšić malo jače zakucao loptu i pri tome je pukla tabla

U zadnjem kolu košarkaške Liga 13 košarkaši Čapljina Laste doživjeli su težak domaći poraz od sarajevske Bosne. To je i prvi  domaći poraz u ovoj sezoni Liga 13 a koji ipak nije imao teže posljedice jer je Čapljina Lasta još ranije osigurala nastup u predstojećoj Liga 6 tj. doigravanje za košarkaškog prvaka BIH. Bolji od čapljinskih lasta bili su sarajevski studenti  a krajnji je rezultat bio 97:84 za Bosnu. Utakmica je kasnila sat vremena jer je minutu prije početka, pri zagrijavanju, domaći košarkaš Boris Previšić malo jače zakucao loptu i pri tome je pukla tabla.

Uslijedio je jednosatni prekid dok se pronašla i postavila nova tabla. Od samog početka Bosna je bila u vodstvu a domaći su košarkaši nekako uspijevali držati priključak. Prvu četvrtinu Bosna je dobila rezultatom 31:24 a na poluvremenu je bilo plus četiri za Bosnu (52:48). Sarajevskim studentima je išlo od ruke i ubacivali su sa svih strana a na drugoj strani košarkaši Čapljina Laste su jako slabo igrali obranu te su gostima dozvoljavali dominaciju pod koševima. I u nastavku utakmice ista priča i Bosna je povećavala svoju prednost koja je u nekim trenucima iznosila i plus 17.

Domaćim košarkašima nije ništa išlo a da stvar bude gora na kraju prvog poluvremena povrijedio se centar Jozo Brkić te nije ni igrao drugo poluvrijeme. I uvijek raspoloženi Jagodić Kuridža igrao je nedovoljno oporavljen nakon višednevnog netreniranja i saniranja manje povrede.

“Bosna je imala nevjerojatnu šutersku večer i nismo uspijevali pronaći odgovor za tu njihovu lepršavu igru. Bili smo se pripremali za njihova najboljeg igrača Rahimića koji nije ni igrao pa je to bila posve druga priča. Nismo bili dovoljno agresivni u obrani i u napadu pa je Bosna posve zasluženo odnijela cijeli plijen iz Čapljine. Predstoji nam priprema za Ligu 6 i nadam se da nećemo izgubiti Brkića i Jagodića zbog njihovih povreda.“ - istaknuo je trener HKK Čapljina Laste Toni Blažević.

U redovima Čapljina Laste najefikasniji su bili Jagodić Kuridža sa 28 poena te Kovačević (15) i Galić (10) a kod Bosne su briljirali Avdibegović (22), Hodžić (20), Rizvić  (16), Buza (12)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije