SIP ODLUČIO

SBBBiH, HSP BiH, PDP nisu prikupili dovoljno potpisa

izbori
VL Foto
28.05.2010.
u 17:01

Od 48 prijavljenih stranaka, Središnje izborno povjerenstvo je odobrilo samo njih 25

Središnje izborno povjerenstvo je na sjednici u Sarajevu od ukupno 48 prijava za ovjeru političkih stranaka ovjerilo 25 političkih stranaka za izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Od 15 prijava za ovjeru nezaovisnih kandidata SIP je ovjerio tri neovisna kandidata. Odbijena je prijava za ovjeru neovisne kandidatkinje Vide Savić, jer je prijava bez prateće dokumentacije dostavljena faksom.

Stranke koje nisu dobile ovjeru za listopadske izbore uglavnom nisu prikupile dovoljan broj potpisa birača kako bi mogle sudjelovati na izborima.

Među strankama koje nisu ispunile uvjete za izlazak na izbore su i Partija demokratskog progresa (PDP), Socijaldemokratska unija BiH (SDU) Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH), Hrvatska stranka prava BiH, Savez za bolju Srpsku, Partija pravog puta, Demokratska partija i mnogi drugi.

Oni imaju rok od 48 sati od primitka rješenja za dostavljanje potrebne dokumentacije ili neće moći participirat na izborima u listopadu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?