Izvještajni skup

SDP više ne može kritizirati nego nuditi rješenja

sdp
Braco Selimović
15.01.2012.
u 12:32

Danas mi imamo odgovornost nuditi rješenja da budu u skladu s pet predizbornih politika koje govore o boljem životu za običnog čovjeka - rekao je Žuljević

Izvještajna konferencija Socijaldemokratske partije (SDP) Hercegovačko-neretvanske županije održana je jučer u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Predsjednik županijskog SDP-a Aner Žuljević ocijenio je da izvještajna konferencija ima za cilj da SDP donese novu strategiju, nove ciljeve i viziju kada je u pitanju obnašanje svoje političke pozicije kao vlast. 


“Mi smo do sada uvijek bili oporba, nama treba unutarnja reforma, reforma ljudi koji su uvijek bili na neki način okrenuti prema kritikama određenih rješenja. Danas mi imamo odgovornost nuditi rješenja da budu u skladu s pet predizbornih politika koje govore o boljem životu za običnog čovjeka. Izvještajna konferencija treba odrediti put i strategiju za općinske izbore ali i kada je u pitanju rad lokalnih organizacija u sljedećih devet mjeseci do izbora. Mi smatramo da imamo potencijal i da ono što smo pokazali do sada, obnašajući vlast, jeste da postoji i drugi način vladanja od strane naših izabranih dužnosnika i da će to građani prepoznati na lokalnim izborima”, rekao je Žuljević.

Po njegovim riječima SDP će zajedno s drugim strankama morati posegnuti i za nepopularnim mjerama kako bi se smanjila nerealna javna potrošnja.

“Naša odgovornost i obveza jeste prekinuti praksu koja se manifestirala kroz protekle garniture vlasti da su se, svaki put kada su bili izbori, kreirali nerealni potrošački proračuni koji su bili golemi teret. Potpuno smo svjesni da se te mjere mogu odraziti na rezultate predstojećih izbora, ali smo sigurni da će to prepoznati građani. Mislimo da se mora prekinuti dosadašnja praksa i započeti voditi jasna politika provođenja ekonomskih mjera. Ovdje se mijenjaju pravila igre od jednog izbornog ciklusa do drugoga i zato danas ovako živimo”, rekao je Žuljević na izvještajnoj konferenciji kojoj je nazočio i federalni premijer Nermin Nikšić.

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?