Josip Naletilić

Sedam naslova u pet godina

Utakmica
VL FOTO
30.05.2012.
u 09:59

Od toga četiri puta naslov prvaka, a tri puta osvajač kupa

Kapetansku vrpcu Širokog nosila su poznata košarkaška imena. Nakon pomalo već legendarnog Josipa Kožula, čast stati na čelo momčadi iz Širokog Brijega imali su i današnji treneri u Širokom Ivan Velić, pa potom i Damir Vujanović. Zajedno sa Zadraninom Šimom Špraljom koji je kapetansku vrpcu preuzeo od Vujanovića, svi su više puta osvajali naslov prvaka i pobjednika kupa BiH. Centar Zadrana nosio je kapetansku vrpcu tri godine, a ove sezone preuzeo ju je najmlađi od njih, 23-godišnji Josip Naletilić.

 

Najtrofejniji u povijesti

 

Brzi i pouzdani branič za koga bi se često gostujući treneri u ABA ligi zanimali, u petoj sezoni igranja seniorske košarke, postao je najtrofejniji košarkaš u njegovoj povijesti. Ukupno je osvojio sedam naslova, od toga četiri puta naslov prvaka, a tri puta pobjednika kupa. Ove sezone ponio je i kapetansku vrpcu.

 

Iznimna čast

 

- Iznenadio sam se kada mi je trener Ivan Velić na početku sezone dodijelio kapetansku vrpcu. U početku mi je bilo malo neugodno, no, ubrzo sam shvatio da sam time počašćen i nastojao sam se ponašati kao pravi kapetan. Imao sam sreću kao i cijeli klub da smo imali najuspješniju sezonu u povijesti kluba, kazuje nam Josip Naletilić. Ovogodišnja sezona je veliki i teško ponovljivi uspjeh Širokog? - Ostvarili smo najveći uspjeh od osnutka kluba. Naš cilj je bio osvojiti u BiH što se osvojiti može  ali regionalna ABA liga nas je digla. S petim mjestom i 15 pobjeda, mnogi su se pitali što to oni dolje rade i kako im se suprotstaviti. Kako si zadovoljan svojim igrama? - Počeo sam jako dobro u regionalnoj ligi. No, stigla je ozljeda pete koja mi je poremetila odličan početak. Vratio sam se nedovoljno oporavljen i jedno vrijeme nisam pružao koliko sam mogao. Za trenera Ivana Velića igrač ste od velikog povjerenja? - On je uvijek vjerovao u mene i ja sam nastojao to opravdati, zaključuje kapetan sportskog ponosa Hercegovine Josip Naletilić, sigurno spreman iduće sezone postati prvi branič i predvoditelj još jednog, možda i bitno novog Širokog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?