"Dani berbe grožđa"

Sedmi memorijal "Bože Gagro 2012."

Atletika
15.09.2012.
u 11:59

Očekuje se dolazak oko 300 mlađih atletičara i atletičarki iz Hrvatske i BiH

U sklopu 57. dana berbe grožđa koji se ovog vikenda obilježavaju u Čitluku, sutra će se na gradskom stadionu Bare u Čitluku s početkom u 15 sati, održati tradicionalni, sedmi po redu Međunarodni atletski miting.

Sjećanje na Božu Gagru

I ove će se godine atletski spektakl održati pod nazivom “Memorijal Bože Gagro“ u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagru, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo, koji je sredinom prosinca 2009. godine zajedno sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac. Pokojni Bože bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika općine Čitluk, vrsni atletičar i nadasve veliki i plemeniti čovjek. Ovaj veliki sportski događaj organizira AK Brotnjo u suradnji s Atletskim savezom BiH, a glavni pokrovitelj Memorijala je općina Čitluk. Prema riječima Bojana Ubiparipa, trenera AK Brotnjo i člana Organizacijskog odbora, na Memorijalu će nastupiti 250 do 300 mladih atletičara i atletičarki različitih dobnih skupina iz Hrvatske i BiH. Tako su svoj nastup na Memorijal najavili: Dubrovnik, ASK Split, Hajduk (Split), Sveti Marko (Makarska), Makarska rivijera, Sveti Ante (Knin), Imota (Imotski), Sarajevo, Bosna (Sarajevo), Slavija (Sarajevo), Sloboda Tehnograd (Tuzla), Banja Luka, Borac (Banja Luka), Doboj Istok, Zrinjski (Mostar), Široki Brijeg, Zenica, Glasinac (Sokolac), Leotar (Trebinje) i Brotnjo (Čitluk).

Prepoznatljiv u regiji

Istaknimo i da je to jedini dječji festival atletike u regiji, koji je zbog svoje masovnosti već postao tradicionalan i prepoznatljiv sportski događaj. Taj atletski miting značajan ne samo zbog masovnosti natjecatelja, nego i zbog toga što na njemu nastupiti i neka poznata imena kraljice sportova. Tako će se uz domaćeg atletičara Ivana Gagru, aktualnog juniorskog prvaka Balkana u skoku u dalj (7,35.m), u Čitluku boriti i sudionici SP-a za mlađe juniore Luka Šakota, koji će trčati na 100 m, te Antonija Radić u skoku u dalj. Ove će se godine prvi put održati i jedna seniorska disciplina – utrka na 800 m – u kojoj će izvan konkurencije nastupiti seniorski prvak Hrvatske Jure Božinović i prvak Hrvatske na 1500 m Ante Pokrajčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?