Nedjeljni Večernji

Šesnaestogodišnju Jasmin i njene tri sestre silovali su tri dana

Libija (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/4
28.05.2011.
u 20:28

Žena koja je u Libiji imala tu nesreću da joj se dogodi ovako nešto na život zapravo više ne može računati. Udati se zasigurno neće nikad. Vrlo je vjerojatno i da će je se obitelj ubrzo odreći

Iako su zbog rata sve škole u Libiji već mjesecima zatvorene, Walid Abu Bakr (17) već dva tjedna sjedi u jednoj u Misrati. On je ondje zbog Jasmin (16). Možda su mogli ići i u isti razred, studirati zajedno, zavoljeti se...

Možda su nekada ranije i mogli. U budućnosti se to sigurno neće dogoditi. Škola u kojoj se Walid trenutačno nalazi pretvorena je u zatvor. Walid je prije mjesec dana silovao Jasmin. Nju i njezine tri sestre, pred očima njihovih roditelja, zlostavljalo je i 15 Walidovih suboraca. I tako sljedeća tri dana.

Žena koja je u Libiji imala tu nesreću da joj se dogodi ovako nešto na život zapravo više ne može računati. Udati se zasigurno neće nikad. Vrlo je vjerojatno da će je se obitelj ubrzo odreći. Kako je zbog sramote ne mogu izbaciti na cestu, vjerojatnije je da će ona prije ili kasnije dići ruku na sebe da bi zauvijek prekinula vlastitu agoniju.

 

>> Cijelu tragičnu priču o posljedicama rata u Libiji pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista....

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?