Prometna nesreća

Šest ozlijeđenih od kojih je dvoje male djece te roditelji

Policija
19.02.2013.
u 09:58

Kadett je naletio i straga udario golfa koji je u tom trenutku skretao svojoj kući

Šest ozlijeđenih osoba i počinjena veća materijalna šteta epilog su teške prometne nesreće koja se dogodila na magistralnoj cesti M-6 Ljubuški-Čapljina, u Ulici Hrvatskih branitelja, u blizini groblja sv. Franje. Samo pukom srećom nije bilo i smrtno stradalih jer se radilo o silovitom sudaru dvaju vozila pri čemu je jedno odbačeno i više desetaka metara, a u njemu su se nalazila i djeca. Točnije, do nesreće je došlo kada je vozilo marke Opel kadett, kojim je upravljao Sanel Nović (26) iz Čapljine velikom brzinom naletjelo na vozilo marke Golf, za čijim je upravljačem bio Ivan Previšić (39) iz Čapljine. Oba vozila su se kretala iz pravca Čapljine, a kadett je naletio i straga udario golfa koji je u tom trenutku skretao ulijevo tj. vozač je htio skrenuti u svoje dvorište. Iz policije navode kako je uzrok prometne nesreće veća brzina opel kadetta i njegovo pretjecanje u trenutku kada je golf skretao ulijevo. Policija još uvijek istražuje cijeli slučaj, a spominje se i podatak da je kadett išao u pretjecanje još jednog vozila koje je bilo iza Golfa u kojeg se na kraju i zabio velikom brzinom. U ovoj prometnoj nesreći lakše su tjelesne ozljede zadobila oba vozača, a teže su ozlijeđeni suputnica u kadettu Ž.K (24) koja je imala i prijelome ruke.

Teže su ozlijeđeni i suputnici u golfu tj. vozačeva supruga i dvoje djece u dobi od tri i šest godina. - Cijela je ulica bila na nogama nakon tog strašnog zvuka, najprije škripe kočnica pa onda i jakog udara. Na kraju se taj kadett zaustavio na mjestu gdje je trebao skrenuti golf koji je pak odbačen u posve drugom pravcu. Ovo je velika Božija pomoć pa da nije bilo i mrtvih glava. Ovako nam je već godinama i stalno smo u strahu za svoje živote - samo je jedan od komentara mještana ovog predgrađa.

Ovaj dio prometnice inače je poznat kao mjesto na kojem vozači često malo jače stisnu papučicu gasa pa su prometne nesreće skoro i redovita pojava. Mještani su još ranije tražili, a sada opet traže da se razmotri mogućnost podizanja ležećih policajaca. 
Iz policije najavili postavljanje fiksnih radara za kontrolu brzine vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije