JOŠ JEDNA PLJAČKA

Šest puta mu provalili u kuću, a policija šuti

provala
Srećko Stipović
04.12.2012.
u 10:12

“Osjećamo se bespomoćno i nezaštićeno”, kaže Franjo Skopljak i traži pomoć policije

Franjo i Vera Skopljak iz Viteza preksinoć nisu spavali nakon što su, vrativši se iz Odžaka, primijetili da su im lopovi šesti put provalili u kuću i odnijeli dragocjenosti, obiteljske albume, laptop i druge vrijednosti. Vera pije tablete za smirenje, a Franjo kroz suze govori kako se osjećaju nesigurno u vlastitoj kući i kako im policija još nikada nije vratila ni jednu stvar koju su lopovi odnijeli, a ukrali su od zlata, novca, nakita, kućnih alata, kosilica, trimera i dr.

Prva pljačka

- Prva pljačka bila je još 1995. godine. Odnijeli su naših pet tisuća maraka i pazar Economica u kojem sam radila. Ušli su kroz veliki prozor - govori nam uplakana Vera kojoj nije bilo do fotografiranja. U drugoj pljački lopovi su Skopljacima odnijeli zlatninu, ogrlice, narukvice, lančiće, drage uspomene, darove. Policija nikada nije otkrila lopova ili lopove, a kamoli vratila nešto od ukradenih stvari.- Treći put uhvatili smo lopova na djelu. Ušao je u kući, a Vera je bila u susjednoj prostoriji. Kada ga je vidjela uhvatila ga jer za trenirku. Međutim udario ju je i ona je pala na hladnjak. Počeo je bježati, ali ona ga je stigla i ponovno uhvatila za trenirku, a u međuvremenu sam i ja stigao jer je zapomagala. Uhvatili smo lopova. Bio je to Pejić Velimir iz Banje Luke. Tukao sam ga čim sam stigao, a kada je došla policija pitala me prvo: “Jesi li ga udarao”, jer bih mogao zbog toga odgovarati. Kada su ga priveli i ispitali pustili su ga, a on je isti dan opljačkao stan Ljerke Bralo u središtu Viteza. - Kada sam ga pritisnuo uza zid molio me da ne zovem policiju, nudio mi je 120 KM mita.

Nudio mito

Možete misliti te drskosti lopov oštečenom nudi mito - govori Franjo kroz suze i nastavlja priču o četvrtoj pljački kada mu je iz garaža i ostava pokraden kompletan alat, od bušilica, brusilica, trimera, kosilica. - Da me policija makar pozvala i rekla evo pronašli smo nešto od tvojih stvari bilo bi mi lakše. Ali, na žalost, nikada ništa se nije pronašlo i vratilo. Govore mi kako neki lopov Ibro dolazi u Vitez iz Zenice, ustvari otac ga dovozi u Škodi i on krade i pljačka stanove. Znači policija zna sve, ali ništa ne poduzima da se nešto od mojih stvari vrati. Sinoć smo zvali federalni MUP. Oni nas uputišena srednjobosanski. Dva telefonska broja su nam dali. Zvali smo oko 22 sata, nitko se nije javljao. Mi smo došli u fazu da se moramo u vlastitoj kući zaključavati. Pijemo tablete za smirenje i strepimo kada će neki novi lopov provaliti u našu kuću. Osjećamo se bespomoćno i nezaštićeno - kaže Franjo Skopljak zvani Cani, poznati viteški nogometaš i sportski djelatnik.

Ključne riječi

Komentara 1

IK
Ilija Kobac
20:50 04.12.2012.

Suosjecam sa gosp. Franjom, i sam sam bio zrtva materijalno(ranjen covjek koji je pokusao da omete lupeze).Covjek se nesmije pouzdati u policiju(gospoda policija malo-malo pa strajkaju, hoce vecu placu, treba im biti jasno da placu treba zaraditi,kako ih nije stid "podici" placu svakoga mjeseca za nerad!!!)Cudi me da ta "sipa" ne poduzima nista.E trebala bi Titina milicija, covjek je smio spavati na ledini!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije