U VATRENOM OBRUČU

Šest vatrogasaca izgorjelo tijekom gašenja požara na jugu Čilea

Obračun u Ringu 9
Foto: Pixsell
1/2
06.01.2012.
u 09:15

U požarima koji u zadnjih tjedan dana haraju jugom države izgorjelo je tisuće hektara zemlje i preko 100 stambenih objekata.

Najmanje je šest vatrogasaca izgubilo živote dok ih je četvero zadobilo teške ozlijede boreći se protiv vatrene stihije na jugu Čilea, prenosi Reuters.

U posljednjim požarima koji su u četvrtak ujutro izbili na jugu Čilea na intervenciju je izašlo oko 50 vatrogasaca. Sedmorica nisu imala sreće jer se u tijeku gašenja požara oko njih formirao vatreni prsten u kojem temperature mogu doseći i do 2000 stupnjeva Celzijusa.

Samo jedan od njih, Hector Herrera uspio je izbjeći tragediju i spasiti se iz vatrene buktinje.

- Ne znam što se dogodilo sa ljudima koji su radili sa mnom. Uspio sam se spasiti jer sam trčao preko vatre kako bih izbjegao dim. Zadobio sam opekline, ali sam preživio - ispričao je Herrera.

U požarima koji u zadnjih tjedan dana haraju jugom države izgorjelo je tisuće hektara  zemlje i preko 100 stambenih objekata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije