Američki psiholog dodatno "dignuo" MEDVJEDE

Sheridan: Prošao sam strahote rata u Vijetnamu

\'22.02.2012., Zagreb - Joe Sheridan, novi psiholog hokejasa Medvescaka koji je stigao iz Floride.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL\'
Marko Prpic/PIXSELL
23.02.2012.
u 10:48

- Kristan nije "čist" u glavi, no pomogao sam mu, bio je sjajan u Znojmu - kaže Sheridan

Hokejaši Medveščaka ovaj su tjedan dobili novo pojačanje, psihologa Joea Sheridana, koji će s medvjedima raditi tjedan dana.

– Kamo god Raymond dođe raditi kao trener, ja ću mu doći pomoći! Poznajemo se od 1999. godine, surađivali smo u Phoenixu, Bakersfieldu, a sada me pozvao i u Zagreb – rekao je psiholog, koji je došao u nedjelju izravno s Floride.

Njegov "tretman" prošla je većina igrača Medveščaka, ali najviše ga se dojmio Robert Kristan.

– Vidi se da je najbolji golman lige, ali samo kada je čist u glavi. Trenutačno ga muči mnogo stvari, supruga mu očekuje prvo dijete i zbog toga je vrlo nervozan. Razgovarali smo uoči posljednje utakmice u Znojmu, rekao sam mu da će sve biti u redu. Jeste li vidjeli što je tamo radio? Sjajnim obranama sam je držao momčad u prvoj trećini. Vjerujem da i njemu, ali i cijeloj momčadi mogu pomoći da osvoje naslov prvaka EBEL-a. Namjera mi je igračima u glavu usaditi prizor kako podižu pokal za prvaka. To im mora biti cilj – kaže psiholog.

Sheridan, inače bivši košarkaš, nikada nije igrao hokej, no u tom je sportu postigao najveće uspjehe. Tri je godine radio u NHL klubu Tampa Bay Lightningu, od 2000. do 2003. godine.

– Kada sam došao u klub, bili smo jedna od najlošijih momčadi lige. Ne znam kolika je moja zasluga u podizanju momaka, ali 2004. je Tampa osvojila Stanleyjev Cup.

Koliko je njegov pristup dobar, pokazat će i današnja treća četvrtfinalna utakmica Medveščaka i Znojma (19.15 sati, Sportklub).

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije