Slobodna borba

Shogun tapkao Sonnenu, Overeem ponovo nokautiran!

Travis Browne, Alistair Overeem  (1)
MMA fighting
18.08.2013.
u 09:38

Matt Brown i Mike Pyle nisu proveli previše vremena u oktogonu, svega 30-ak sekundi. Za to je zaslužan Brown koji je sjajnim nokautom riješio pitanje pobjednika

UFC-ov debitantski nastup na Fox Sports 1 televiziji nije mogao biti bolji. Spektakularnim borbama u Bostonu UFC Fight Night 26 event ispunio je apsolutno sva očekivanja te se ponovo pokazalo zašto je MMA najbrže rastući sport današnjice.

Chael Sonnen nakon dva poraza od Andersona Silve i Jona Jonesa u radnim nedjeljnim jutarnjim stima po našem vremeni je stigao do vrlo vrijedne pobjede u meču s Mauriciom Ruom.

Duel „Gangstera“ i „Shoguna“ počeo je i završio se tamo gdje je ovaj prvi to želio – na podu. Nakon početnog rušenja od strane Sonnena, Rua je uspio vratiti borbu na noge, no onda on ruši Amerikanca i tu je napravio kardinalnu grešku.

Sonnen koristi svoje veliko znanje u parteru te vrlo brzo stiže u dominantnu poziciju. Nije „Shogun“ bio u prevelikim problemima, no kada se stvorila prilika snalažljivi Chael ju je iskoristio. Ruka je došla do vrata Shoguna koji je samo 13 sekundi do isteka prve runde morao tapkati.

„Gangster“ je u intervjuu s Joe Roganom u oktogonu izazvao Wanderleija Silvu rekavši kako "nije vjerovao da se može sastaviti tako veliko gov*o"!

Alistair Overeem još jednom je razočarao ili možda bolje reći - Travis Browne je oduševio! Nizozemski teškaš dominirao je protiv Brownea tijekom cijele prve runde, ali ga je bahatost ponovo koštala poraza.

„Reem“ je odlično otvorio borbu, sjajnim udarcima i koljenima razarao Brownea, a uhvatio ga je i u seriji tijekom koje bi velika većina boraca predala borbu. Ipak, popularni „Hapa“ je izdržao sve, da bi minutu prije kraja runde iskoristio nepažnju Overeema te je predivnim nožnim udarcem u bradu poslao Nizozemca na pod.

Na kraju velika pobjeda za Brownea kojeg su mnogi smatrali totalnim autsajderom u ovoj borbi te novi poraz Overeema koji je tijekom cijele borbe išao naprijed, ne obazirući se previše na obranu.

Urijah Faber stigao je do trećeg vezanog UFC trijumfa. Ljubimac domaće publike bio je u velikim problemima tijekom prvih pet minuta kada je Yuri Alcantara imao nekoliko prilika da završi „Californian Kida“. Faber je ipak uspio preživjeti prvu rundu, da bi u drugoj i trećoj bio mnogo bolji od svog protivnika te potpuno zasluženo odnio trijumf.

Matt Brown i Mike Pyle nisu proveli previše vremena u oktogonu, svega 30-ak sekundi. Za to je zaslužan Brown koji je sjajnim nokautom riješio pitanje pobjednika.

Odličan meč pružili su također Michael McDonald i Brad Pickett. McDonald je slavio trokutom u drugoj rundi, a u prvih pet minuta viđena je velika razmjena udaraca iz koje je deblji kraj izvukao Pickett. Britanac je ipak uspio izgurati do kraja prve runde, a onda je u nastavku mladi McDonald uspio dokrajčiti Picketta i pokazati da se zaista radi o kvalitetnom borcu.

Uriah Hall je doživio drugi poraz u nizu, baš kao i Joe Lauzon, od kojeg je bio bolji Michael Johnson.

Snimku fantastičnog UFC-ovog eventa iz Bostona možete pogledati tijekom cijele nedjelje na Fight Channel PPV-u!

UFC Fight Night 26:

Chael Sonnen def. Mauricio Rua - submission (guillotine choke R1 4:47)

Travis Browne def. Alistair Overeem - TKO (R1 4:08)

Urijah Faber def. Yuri Alcantara - jednoglasna odluka sudija (30-26, 30-26, 30-27)

Matt Brown def. Mike Pyle - KO (R1 0:29)

John Howard def. Uriah Hall - podijeljena odluka sudija (30-27, 28-29, 29-28)

Michael Johnson def. Joe Lauzon - jednoglasna odluka sudija (30-27, 30-27, 30-25)

Michael McDonald def. Brad Pickett - submission (triangle choke R2, 3:43)

Conor McGregor def. Max Holloway - jednoglasna odluka sudija (30-27, 30-27, 30-26)

Steven Siler def. Mike Brown - KO (R1 0:15)

Diego Brandao def. Daniel Pineda - jednoglasna odluka sudija (29-28, 29-28, 29-28)

Manny Gamburyan def. Cole Miller – jednoglasna odluka sudija (30-27, 29-28, 29-28)

Ovince St. Preux def. Cody Donovan - TKO (R1, 2:07)

James Vick def. Ramsey Nijem - submission (guillotine choke, R 0:58)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije