Magična noć u Sarajevu

1000. broj magazina ‘Azra’

29.04.2016.
u 07:00

Glamuroznu Magičnu noć u Sarajevu, upriličenu u povodu proslave 1000. broja magazina “Azra” i 25 godina grupacije “Avaz”, uveličale su brojne poznate zvijezde iz BiH i regije. Iza kulisa najbolje zabave, o kojoj bruji cijeli Balkan, uživalo je više od 500 uzvanika. Halid Bešlić, Lepa Brena, Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom Ribič, Ljubiša Samardžić, Pero Gudelj, Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Petar Grašo, Hanka Paldum, Tonči Huljić, Saša Lošić Loša, Haris Džinović, Mima Karadžić, Abdulah Sidran, Nazif Gljiva..., svi su plesali uz Ninu Badrić.

- Ovo je za nas po mnogo čemu posebna godina. Ovo je godina u kojoj slavimo 25 godina grupacije “Avaz”.

Ovdje želim posebno istaknuti jednog čovjeka - Fahrudina Radončića, utemeljitelja Avaza, čovjeka bez čije vizije i sposobnosti ne bismo bili gdje jesmo i ne bismo bili sve to što jesmo. Tisućiti broj magazina “Azra” samo je jedan u nizu onih koje provodimo i planiramo realizirati ove godine kako bismo obilježili taj vrijedan i veliki jubilej - istaknuo je u svome govoru Sead Numanović, direktor kompanije “Avaz-roto press”. Vijest o spektakularnoj zabavi u Avaz Twist Toweru proširila se brzinom svjetlosti regijom i tijekom cijele večeri čestitke su pristizale u redakciju “Dnevnog avaza” i magazina “Azra”.

- Otimao sam se za svoje i mjesto za moju suprugu. To je jedan od načina da uzvratimo našim životnim prijateljicama iz Azre ljubav i pažnju koje su nam davale. “Azra” je savršen medij - kazao je slavni pisac i akademik Abdulah Sidran.

Prvi broj magazina “Azra” svjetlo dana ugledao je prije gotovo dvadeset godina.

- Za mene, kao urednicu, ovo je vjerojatno najdirljiviji trenutak - kazala je sa suzama u očima glavna urednica magazina “Azra” Elameri Škrgić-Mikulić, dodajući kako je ova večer bila manifest jer su tu bili ljudi s kojima je magazin “Azra” zajedno odrastao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije