nezgoda u Iranu

Airbus sa 110 putnika skliznuo s piste zbog neispravne opreme

01.02.2020.
u 10:52

Airbus A319 sa 110 putnika i članova osoblja, u vlasništvu iranske zrakoplovne tvrtke Iran Air, neuspješno je sletio na zračnu luku Kermanshah te završio na snijegom prekrivenoj zelenoj površini pored piste. Na sreću, svi putnici su dobro.

Sigurnosni dužnosnici za ovaj incident krive neispravnu prizemnu opremu zrakoplova.

Zraskoplov kojim je upravljao pilot Iran Air prijevoznika uzletio je sa zračne luke u Tehereanu ranije ove subote sa 102 putnika i osam članova posade. Međutim, prilikom slijetanja u grad Kermanshah došlo je do problema.

Nisu prijavljene nikakve ozljede u ovoj nezgodi. Lokalni mediji objavili su fotografije koje pokazuju da zrakoplov također nije oštećen, prenosi Klix. 

U međuvremenu, gradonačelnik Kermanshaha kazao je za agenciju Irna da je A319 sletio "bez ikakvih velikih problema" te da je samo jedan od točkova zrakoplova skliznuo pri dodiru s pistom. On je kazao da su uzrok nesreće obilne snježne oborine i problemi s prizemnim mehanizmom zrakoplova.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije