LIJEČNIK OTKRIVA

Bi li provalnici iz Sam u kući u stvarnom životu preživjeli sve one ozljede od zamki?

Foto: Screnshot
1/6
05.12.2019.
u 16:38

Najbolja stvar u cijelom filmu su detaljne zamke koje Kevin postavlja ovim nespretnim provalnicima, a ako malo bolje razmislite, nije baš najnormalnije da su oni sve to izdržali i preživjeli.

Macaulay Culkin, poznatiji kao Kevin, i provalnici Marv i Harry koje glume Daniel Stern i Joe Pesci, ušli su u legendu. Za magazin The Week sve odgovore dao je liječnik dr. Syan St.Clair s medicinskog fakulteta Weill Cornell. 

Metak iz zračnice u čelo 

Marva Kevin pogodi u čelo iz vrlo male udaljenosti, dok Harry dobije udarac u vrlo osjetljivo mjesto, a ako pitate liječnika, dobro su odglumili bol koja je poprilično jaka. "Metak može rasporiti kožu, ali neće proći kroz lubanju, a ni Harry ne može toliko nastradati", rekao je liječnik. 

Što je s peglom u lice?

Kao što se možda sjećate, Marv je sretnik kojem se zagrijana pegla zabije u lice. St. Clair kaže da bi ovo u stvarnom životu bilo puno, puno gore. Ako je razlika između prizemlja i prvog kata primjerice 4,5 metra i ako parna pegla ima otprilike dva kilograma, liječnik kaže da bi ovo imalo vrlo teške posljedice poput slomljenih kostiju oko očiju. 

"Mogući su i problemi s vidom nakon toga."

Još jedan klasik: užarena kvaka

U isto vrijeme kad Marv skida vruću peglu s lica, Harry je rukom uhvatio za vrelu kvaku na vratima. Liječnik za The Week kaže da s obzirom na to da je metal od kojeg je načinjena kvaka potpuno užarena i crvena, vjerojatno ima oko 400 stupnjeva, što bi značilo da je Harryjeva reakcija trebala biti potpuno drukčija. 

"Temperatura kvake nije toliko visoka da se Harryjeva ruka zapali, ali nije ni toliko daleko od toga. Ako pretpostavimo da Harry neće ostati bez ruke, vjerojatno će imati vrlo ozbiljne komplikacije", rekao je liječnik. 

Zapaljeno tjeme!

Sigurno se sjećate ove scene, a St. Clair objašnjava da je to "vrlo zanimljiv koncept". "Umjesto da se makne od te opasnosti, on i dalje stoji direktno na liniji vatre nekih sedam sekundi. Ono što je moglo biti 'samo' opeklina drugog stupnja sada postaje puno opasnija ozljeda." Njegova koža i kosti potpuno bi istrunuli, a to znači da bi trebao transplataciju. 

U međuvremenu, Marv hoda bos i stane na ukras za bor, a liječnik to komentira kao "najbezbolnijom stvari koja im se dogodila, s obzirom na cijeli film". Zadnja scena u filmu je vrlo je bolna. Kevinov stariji susjed lopatom udara bandite u glavu i oni padaju u nesvijest.

"Nije mi jasno kako su izdržali sve ovo i sad odjednom padaju nakon udarca neke nekvalitetne lopate. Ovaj film je bio puno uvjerljiviji kada sam bio mlađi", zaključio je St. Claire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije