LIJEČNICI JE POSLALI KUĆI

Bivša manekenka probudila se s utrnulom rukom, a onda joj se život pretvorio u noćnu moru

Instagram
19.02.2020.
u 14:30

Sonia se ne želi predati negativnim mislima i uvjerena je da će kad-tad ponovno stati na noge, a hodanje svakodnevno vježba u bazenu i prati novosti vezane za liječenje njezine bolesti.

Dizajnerica i bivša manekenka Sonia Vera živjela je luksuzan život i nikada nije sumnjala da će se to jednog dana promijeniti nakon jednog običnog buđenja.

Naime, 46-godišnja bivša manekenka probudila se s utrnulom rukom u lipnju 2017. godine i nije ni slutila da će joj jedna utrnula ruka promijeniti cijeli život. Bila je uvjerena da je doživjela srčani udar i odmah je pojurila u bolnicu, no oni su joj rekli da je to posljedica anksioznosti i da samo treba odspavati. 

 

 

Poslušala je liječnike i vratila se kući kako bi odspavala neugodan osjećaj, no kada se probudila nakon pet sati – počela je prava noćna mora. Sonia se probudila paralizirana od prsa prema dolje, no trudila se ne paničariti jer je mislila kako je, što god da je, ipak samo prolazno. Usredotočila se na dolazak u bolnicu gdje se nadala sve riješiti. Kada je stigla, poslali su je na niz pretraga leđne moždine i poslije dijagnosticirali transverzalni mijelitis, vrlo rijetki neurološki poremećaj koji pogađa središnji živčani sustav i rezultira upalom leđne moždine. 
 

Kada su joj napokon dijagnosticirali poremećaj, terapija je mogla početi. Provela je šest mjeseci u bolnici i u početku su joj davali steroide da smanje upalu, primala je imunoglobulinske (IVIG) transfuzije i odlazila na fizioterapiju. 

 

 

Liječnici su joj rekli kako za ovaj poremećaj nema lijeka te da postoji velika vjerojatnost da nikada više neće moći hodati. 

Sonia se ne želi predati negativnim mislima i uvjerena je da će kad-tad ponovno stati na noge, a hodanje svakodnevno vježba u bazenu i prati novosti vezane za liječenje njezine bolesti. Nedavno je pronašla i klinička ispitivanja za epiduralni stimulator u Kentuckyju koja su se pokazala uspješnima te je pokrenula stranicu za prikupljanje novčane pomoći kako bi si mogla platiti letove na tu revolucionarnu terapiju jer joj je ona, nažalost, trenutačno jedina nada da će ikada ponovno moći hodati. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije