OTKRIVEN RAZLOG

Britanski mediji pišu: Princ Harry vraća se u Veliku Britaniju povodom važne obljetnice, a njegov otac ga neće vidjeti

princ harry
Reuters/Pixsell
02.05.2024.
u 07:16

Vojvoda od Sussexa 8. svibnja u londonskoj katedrali svetog Pavla slavi desetu godišnjicu održavanja međunarodnog sportskog događaja Invictus Games, čiji je upravo on osnivač

Princ Harry (39) početkom sljedećeg mjeseca će obaviti rijedak posjet Velikoj Britaniji, nakon što su supruga Meghan Markle (42), njihova djeca i on 2020. prekinuli sve veze s kraljevskom obitelji i napustili Ujedinjeno Kraljevstvo. Naime, vojvoda od Sussexa 8. svibnja u londonskoj katedrali svetog Pavla slavi desetu godišnjicu održavanja međunarodnog sportskog događaja Invictus Games, čiji je upravo on osnivač. 

Riječ je o sportskoj manifestaciji namijenjenoj ranjenom, ozlijeđenom i bolesnom osoblju i ratnim veteranima. Mlađi sin princeze Diane igre je pokrenuo 2014. godine. Nagađa se da bi Harry tijekom putovanja mogao posjetiti svog bolesnog oca, kralja Charlesa, koji se bori s rakom, a još uvijek nije poznato hoće li mu se pridružiti ostatak obitelji.

U međuvremenu Buckinghamska palača najavila je kraljev povratak na posao te istaknula da je ostvaren napredak u liječenju. Iz tog razloga nagađa se kako Charles neće imati vremena za dugo najavljivani susret sa sinom. Prema pisanju The Telegrapha, nasljednik kraljice Elizabete ima poprilično ispunjen raspored i nema dovoljno vremena za obiteljske sastanke. Kralj se početkom godine povukao iz javnosti, a njegove dužnosti su preuzeli drugi članovi obitelji. Razlog povlačenja bilo je liječenje od karcinoma.    

Harry već nekoliko godina sa svojom suprugom - vojvotkinjom od Sussexa, i njihovo dvoje djece - sinčićem Archiejem i kćerkicom Lilibet, živi u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno u Kaliforniji gdje planiraju ostati još neko vrijeme. Otkako je prije četiri godine raskinuo sve veze s članovima dvora, princ je samo nekoliko puta boravio na Otoku. 

Između ostalih, prilike za dolazak u Britaniju bile su pogreb njegove bake, kraljice Elizabete II. godine 2022. i očeva krunidba u svibnju 2023., a zadnji put je viđen u veljači ove godine kad se nakratko sastao s kraljem Charlesom, nakon što mu je dijagnostociran rak.

Podsjetimo, kako otkriva Page Six, vojvode od Sussexa po prvi su put navele Sjedinjene Američke Države kao svoje primarno prebivalište. Na taj način prekinuta su dugotrajna nagađanja o sudbini odbjeglih članova kraljevskog dvora, a pod još veći znak pitanja stavljena je pomirba princa od Walesa Williama (41) i njegovog brata Harryja uslijed teškog perioda koji trese monarhiju.

Naime, Daily Mail je došao u posjed dokumenata u kojima je princ Harry nedavno ažurirao svoju rezidenciju, ističući SAD kao novi dom vojvotkinje i njega. Dokumente je izdala tvrtka 'Travalyst Limited' povodom incijative za ekološki održiva putovanja, a u njima kao datum promjene prebivališta stoji 29. lipnja 2023. godine.

Harry i Meghan službeno su iselili iz svog prebivališta u Ujedinjenom Kraljevstvu 28. lipnja, otprilike tri mjeseca nakon što ih je Harryjev otac, kralj Charles Treći, deložirao s posjeda zvanog Frogmore Cottage. Nasljednik kraljice Elizabete na taj potez odlučio se nakon izlaska memoara 'Spare' u kojima je njegov sin optužio Camillu, Charlesovu suprugu, kako je medijima prodavala priče o Markle.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije