JEDVA DVIJE REČENICE

Čitači s usana napokon ustvrdili o čemu su Harry i William razgovarali nakon sprovoda

Foto: Alastair Grant/PA Images/PIXSELL
1/3
18.04.2021.
u 18:16

Posljednji put braću su zajedno vidjeli u javnosti 9. ožujka prošle godine kada su prisustvovali službi Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji.

Dan nakon sprovoda princa Philipa, vojvode od Edinburgha i supruga kraljice Elizabete (94), ne prestaje odjekivati rasprava načeta prvim susretom braće Williama i Harryja nakon Megxita.  Izvori su za Daily Mail rekli da je princ Harry (36) od svoje rodbine doživio "veliku količinu hladnoće" otkako je prije tjedan dana stigao u Britaniju i samoizolirao se u Frogmore Cottageu, kući koju su njemu i Meghan poklonili kao vjenčani poklon.

"Ironično, jedini koji je izrazio bilo kakvu sućut prema njemu je princ Andrew. Što se tiče ostalih, postoji dubok osjećaj zaštite prema kraljici i ogorčenosti prema Harryju. Malo je simpatija za njega nakon onoga što su on i Meghan rekli kod Oprah", rekao je jedan izvor.

Uz to, pišu da je upravo princ William zatražio da tijekom povorke na posljednjem ispraćaju djeda Philipa između njih stoji rođak Peter Philips, sin njihove tetke princeze Anne koja, kao ni princ Edward ni njegova supruga Sophie, nisu obraćali pozornost na Harryja tijekom sprovoda, odnosno prije njega. To je ujedno prvi put da braća zajedno prisustvuju događaju nakon Harryjevog odlaska u Ameriku sa suprugom Meghan koja prema uputstvima liječnika nije nazočila sprovodu jer je u visokom stadiju trudnoće.

Čitači usana za Mirror su analizirali razgovor između braće, kojeg su kamere zabilježile te ustvrdili da su izmijenili svega dvije rečenice. Tvrde da je Harry rekao Williamu da je Philipov sprovod bio 'onakav kakav je želio', a on mu je odgovorio: 

- Da, bilo je sjajno, zar ne?

Pregledavši snimke, kažu oni, vidi se da je William kasnije rekao Harryju da je cijela ceremonija bila prelijepa, a posebno pjesme koje je izabrao sam princ Philip.

Podsjetimo, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa optužili su kraljevsku obitelj za institucionalni rasizam tijekom 90-minutnog intervjua prošlog mjeseca i tvrdili su da je jedan član obitelji, a ne kraljica ili princ Philip, ispitivao kakve će boje biti koža njihovog sina Archieja. Međutim, prošlog tjedna objavljeno je da je William kratko razgovarao sa svojim bratom telefonom. Posljednji put braću su zajedno vidjeli u javnosti 9. ožujka prošle godine kada su prisustvovali službi Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji.

Kako pišu britanski mediji, Harry je željan povratka u Ameriku kako bi bio s Meghan, koja je u sedmom mjesecu trudnoće s njihovim drugim djetetom. U Los Angeles će najvjerojatnije odletjeti u ponedjeljak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije