FINALE

Došao je kraj 'Moderne obitelji' zahvaljujući kojoj je Sofia Vergara postala najplaćenija tv glumica

25.03.2020.
u 07:40

Serija će svoje finale imati u travnju u Americi, a jedan događaj utjecat će na živote svih glavnih likova.

Zadnje fotografije sa seta “Moderne obitelji” našle su se na Instagram profilu glavnih glumaca ove serije koja se nakon 11 sezona prestaje emitirati. Emotivne objave kojima su se glumci opraštali od seta i ekipe serije rasplakale su i njihove obožavatelje, koji će 8. travnja na ABC-u gledati zadnji nastavak ovog popularnog sit coma. Kritičari su odmah prigrlili priču o Jayu Pritchettu koji je u braku sa ženom koja je vršnjakinja njegove kćeri, a sin mu je u braku s muškarcem, što se Jay trudi prihvatiti.

Naravno da su nakon hvalospjeva o seriji uslijedile i kritike, a jedna od glavnih je bila kako su u seriji ženski likovi prikazani kao besposlene kućanice dok su svi muški likovi uspješni u svojim karijerama. Kritike zbog seksizma producenti su uzeli u obzir i već u sljedećim sezonama lik Claire Dunphy, kći Jaya Pritchetta, počinje raditi u tvrtki svog oca. Bez obzira na ove kritike, serija je uživala i još uživa veliku popularnost te je ostvarila i televizijski rekord s ukupno pet osvojenih nagrada Emmy za najbolju humorističnu seriju, a osvojili su i brojne druge nagrade. Sve to utjecalo je i na iznos honorara glumaca u seriji, koji su do osme sezone iznosili 350 tisuća dolara po epizodi i k tome su svi dobivali i dio profita od serije. Ova je serija Sofiju Vergaru stavila na tron najplaćenijih televizijskih glumica osam godina zaredom. Samo je u 2018. godini od serije te ugovora koje je potpisala zahvaljujući ulozi u seriji zaradila 42,5 milijuna dolara.

Tijekom godina snimanja svi su glumci zbilja i postali obitelj i ovo je jedan od rijetkih setova na kojima nije bilo skandala i nesuglasica, a mnogi od glumaca doslovno su odrasli pred kamerama snimajući ovu seriju. Ed O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire i Reid Ewing, glavni glumci serije, ne skrivaju tugu zbog rastanka, ali istovremeno su sretni jer smatraju da je serija pomakla određene granice i da su gledateljima kroz svoje likove bili uzor.

– Tražimo uzore u televizijskim serijama i showovima i često ih ne pronalazimo, a ja sam sretan što smo mi uzor mnogima, a pogotovo djeci. Mislim da smo ovom serijom pomogli mnogim obiteljima da otvoreno govore o homoseksualnosti u obitelj i ponosan sam na to, baš kao što sam ponosan na odnos koji smo Eric Stonestreet i ja stvorili igrajući gay par – izjavio je Jesse Tyler Ferguson, koji u seriji igra Mitchella Pritchetta.

Sarah Hyland, gostujući nedavno u jednoj televizijskoj emisiji zajedno s ostalim glumcima, rekla je kako se nada da je gledanje serije uspjelo zbližiti obitelji u vrijeme kada su djeca zaokupljena samo društvenim mrežama, internetom i mobitelima i nemaju vremena za roditelje. Danas na ulici glavnim junacima ove serije prilaze desetogodišnjaci i mole ih za autogram.

– Oni su se tek rodili kad se “Moderna obitelj” počela emitirati i to je najbolji dokaz kakav utjecaj ova serija ima – istaknuo je Eric Stonestreet. Ty Burrell je, zahvaljujući ulozi Phila Dunphyja, postao popularan u svojim 40-ima; glumom se dugo bavio, ali nikako mu se nije dogodila uloga koja bi ga bacila u orbitu slave, a slično je bilo i sa Sofijom Vergarom, koja je tek ulogom Glorije dosegnula zvjezdani status.

– Kada sam došla na prvo čitanje scenarija, bila sam preplašena. Pomislila sam: “Svi ovi glumci su bolji od mene i Amerikanci su.” Za deset minuta već smo bili poput obitelji i postali su sastavni dio mog života tijekom svih ovih godina – izjavila je Vergara. Bilo joj je teško skriti suze tijekom zadnjih dana snimanja, baš kao i Julieji Bowen.

– Ne znam kako ću kontrolirati svoje emocije, što se bližimo kraju, ja svaki dan plačem i jecam sve više i više – izjavila je Bowen. Ed O’Neill, glava obitelji Pritchett, publici je dobro poznat iz još jedne hit serije, “Bračne vode”, a s obzirom na takav status, njegova je plaća u startu bila veća u odnosu na ostale članove glumačke ekipe.

– Mogao bi se reći da žalim što nisam imao uspješnu filmsku karijeru, ali zapravo sam jako sretan i bio sam jedan od srećkovića koji su uspjeli u ovom poslu – rekao je Ed jednom prilikom i dodao kako je “Moderna obitelj” bila više od posla. Serija će svoje finale imati u travnju u Americi, a u središtu 11. sezone smrt je jednog od likova koji će promijeniti i utjecati na živote ostalih.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije