SVI BRANE MEGHAN

Društvene mreže bruje o intervjuu desetljeća: 'Zamislite koji je to rasizam'

CBS video screenshot
08.03.2021.
u 08:57

- Meghan Markle, moja nesebična prijateljica, živi svoj život, i vodi primjerom, empatijom i suosjećanjem. Svaki dan me uči što znači istinski biti plemenit. Njezine riječi ilustriraju bol i okrutnost koju je doživjela, napisala je Serena Williams

Nakon eksplozivnog intervjua u kojem su Harry i Meghan kod Oprah Winfrey kazali kako su se prijašnjih godina suočavali s brojnim problemima na britanskom dvoru, stižu i prve reakcije javnosti. Korisnici društvenih mreža većinom su stali na njihovu stranu, a jedna od prvih slavnih osoba koja je to napravila je tenisačica Serena Williams, inače Meghanina dugogodišnja prijateljica. 

-  Meghan Markle, moja nesebična prijateljica, živi svoj život, i vodi primjerom, empatijom i suosjećanjem. Svaki dan me uči što znači istinski biti plemenit. Njezine riječi ilustriraju bol i okrutnost koju je doživjela. Znam iz prve ruke da seksizam i rasizam institucije i mediji koriste kako bi umanjili ljude koji nemaju bijelu boju kože. Moramo prepoznati našu obavezu da prepoznamo zlonamjene tračeve i žuti tisak. Posljedice na mentalno zdravlje sistematskog ugnjetavanja mogu biti devastirajuće, a ponekad i smrtonosne. Želim da Meghanina kći, moja kći i vaša kći odrastaju u društvu u kojem će biti poštovane. Imajte u vidu da su ljubav, sreća, dobrota i vjera plod našeg duha, napisala je Williams na Twitteru. 

Daniel Martin, Meghanin šminker na dan njenog vjenčanja, podijelio je sliku para na Instagramu, zajedno s pjesmom Maye Angelou koja je rekla: "Možete me zapisati u povijest svojim gorkim, uvrnutim lažima, možete gaziti. Ja sam u prljavštini. Ali ipak ću se poput prašine podići. "

Nećakinja američke potpredsjednice Kamale Harris, Meena Harris, također je bila među poznatim osobama i američkim aktivistima izražavajući podršku paru. Prije emitiranja intervjua, tvitnula je: "Sretan dan zahvalnosti Meghan Markle." Kasnije je tweetala: "Bila je samoubilačka i molila je za pomoć", pozivajući se na Meghanino priznanje. Vjerojatno najopasnija optužba protiv britanskog dvora bila je rasizam, kada je Meghan otkrila da je bilo "nekoliko razgovora" o tonu kože njezina sina Archieja.

Drugi korisnici društvenih mreža istaknuli su sličnosti intervjua s neslavnim intervjuom princeze Diane Panorama s Martinom Bashir 1995. godine.

- Paralele između ova dva intervjua u razmaku od gotovo 30 godina. Iznenađujuće i srceparajuće, napisala je  korisnica twittera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije