račun

Ellu šokirala carina, a zaručnik uvjeren da bi drugdje zbog toga glave padale

Instagram
17.11.2017.
u 18:49

Ella je na Facebooku objavila pregled troškova u kojem piše da je vrijednost naručene robe bila 853 kune, a troškovi carine ukupno su na kraju iznosili 1138,77 kuna.

Ella Dvornik došla je s kćeri Balie Dee kući i odmah se susrela s čudima hrvatske birokracije, ovaj put riječ je o troškovima carine i to je iskustvo podijelila s brojnim pratiteljima na Facebooku.  

Naime, Ella je naručila online i iznenadila se neočekivanim troškovima carine. Na Facebooku je objavila pregled troškova u kojem piše da je vrijednost naručene robe bila 853 kune, a troškovi carine ukupno su na kraju iznosili 1138,77 kuna.

U komentarima su se javili njeni pratitelji sa sličnim iskustvima, ali i savjetima kako bi trebala provjeriti jer možda je došlo do nekakve greške. 

- Dakle, sigurno je odjeća unutra, na većini drugog nema carine. Ali, uvijek se plaća PDV. A poanta je u tome da taj PDV računaju tako da uzmu da je vrijednost robe sve s poštarinom. Kinezi imaju poštarinu subvencioniranu od države tako da oni mogu slobodno poslati paket sa DHL-om koji naplate pola cijene, ali svejedno ulazi u izračun. Npr. roba je vrijedna 133 dolara, računaju da je poštarina npr. 150 dolara, vrijednost paketa je po  njima 283 dolara, ali izgleda da su u vrijednost unijeli i ovu carinu od 304 kn i tko zna što još pa ispada da je paket vrijedan 2800 kn (400 dolara) - objašnjenje je jednog od komentatora. 

Drugi je pak bio šaljiv i poručio: - Carinski rez više boli od carskog reza. Ellin zaručnik Charles Pierce napisao je kako je ovakav obračun troškova po njegovom mišljenju protiv svih naših i zakona Europske unije.

- Da se ovo dogodilo bilo gdje drugdje padale bi glave zaposlenika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije