SKLADNA OBITELJ?

Glume da je sve u redu, a ne podnose se

Foto: PA/Pixsell
1/2
22.03.2018.
u 19:28

Kraljica Elizabeta II. protivi se želji sini Charlesa da Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, naslijedi njezinu titulu kraljice

Charles je ovih dana šokirao izjavom kako će, kada postane kralj, nakon smrti majke, kraljice Elizabete II., Camilla dobiti titulu kraljice. 

To je nešto čemu se njegova majka svih ovih godina žestoko protivila. Iako je Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, davno bila u odličnim odnosima s Elizabetom, s obzirom na to da je bila u braku s njezinim kumčetom Andrewom Parkerom-Bowlesom, njihovo je prijateljstvo puklo kada je kraljica saznala za aferu s Charlesom.

Zaljubljeni Charles osjećaje nije mogao skrivati ni za vrijeme braka s Dianom te je na sve načine nastojao dobiti pristanak majke za tu vezu. Kako piše novinar Tom Bower, jedne je večeri razgovarao s njom moleći je da prihvati Camillu, no ona mu je odbrusila da ne želi imati ništa sa tom zlom ženom. Nije mu dopuštala da je dovede ni na jedan kraljevski događaj, nije željela razgovarati o njoj niti biti u istoj prostoriji s njom. Tu vezu nije prihvaćala ni nakon što se Charles rastao, a niti nakon Dianine smrti.

– Ona za Njezino Veličanstvo jednostavno nije postojala – izjavio je anonimni izvor. Smekšala se tek 2002., nakon smrti Charlesove bake, Kraljice Majke, koja također nije odobravala tu vezu. No unatoč tome, nedovoljno da bi sretna dočekala vijest o zarukama i vjenčanju para 2005. godine.

Navodno je isprva odbila doći na civilnu ceremoniju, isključila je Camillu iz svih službenih događanja na dvoru te odbila napraviti njezin vjenčani prsten napomenuvši kako je ostalo tek malo posebnog velškog zlata za njegovu izradu. Taj hladni rat navodno traje i danas, unatoč tome što u javnosti odaju dojam skladne obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije