OTVORIO SE

Goran Višnjić progovorio: 'Ljut sam, tužan i ne mogu šutjeti'

Foto: Instagram
1/2
01.06.2020.
u 19:03

Ogorčeni glumac je s pratiteljima podijelio fotografiju jednog dijela govora i u poduljoj objavio zamolio pratitelje da to pročitaju i razmisle o riječima jednog od najvećih vođa za prava američkog crnačkog stanovništva.

Hrvatski glumac Goran Višnjić već 20 godina živi i radi u Americi, a sada se na svom Instagram profilu osvrnuo na tamošnje događaje.

Diljem SAD-a bijesne prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda, kojega je policajac usmrtio klečeći mu na vratu, iako je on ponavljao da ne može disati. Ogorčeni glumac je s pratiteljima podijelio fotografiju jednog dijela govora i u poduljoj objavio zamolio pratitelje da to pročitaju i razmisle o riječima jednog od najvećih vođa za prava američkog crnačkog stanovništva.

"Ono što se dogodilo Georgeu Floydu je neoprostivo i tragično i nije se smjelo dogoditi, točka. Znam da je ponekad neugodno razgovarati o tim stvarima, neugodno je naći se na udaru negativnih komentara, treba šutjeti i ne govoriti o važnim stvarima jer sam samo 'glumac'. Ali George Floyd je UBIJEN, od osobe koja bi nas trebala štititi sve, jednako! Ubio ga je policajac, a njegovi kolege nisu učinili ništa da ga spriječe. Ljut sam, tužan i ne mogu šutjeti", započeo je glumac u objavi i nastavio: 

"Sjećate li se Colina Kaepernicka i ostalih igrača koji su mirno kleknuli? To me podsjeća na riječi Johna F. Kennedyja: Oni koji onemoguće mirnu revoluciju, neizbježno će dovesti do nasilne revolucije. Znam da ovo možemo popraviti, unaprijediti i postati bolja ljudska bića. Imamo tu snagu, ali SVI moramo ustati kao zajednica, kao jedan i prekinuti šutnju", zaključio je.

Objava je vrlo brzo prikupila mnoštvo lajkova, a u komentarima su mu se javljali pratitelji i pisali kako se slažu s njim.

"Predivno rečeno, Gorane", "U zadnje dvije rečenice si sve kazao", komentirali su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije