Remakeovi su novi hit

Hollywood: Stižu novi Gremlini, Policijska akademija, Lice s ožiljkom i Ono

17.11.2015.
u 06:45

Ove smo godine svjedočili trendu uspješne reanimacije starih filmskih hitova odgledavši odlične kinouspješnice u spin offovima "Pobjesnjeli Max: Divlja cesta" i "Terminator: Spasenje", a u 2016. tek slijedi novi val pravih remakeova, javlja portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Zašto se Hollywood zakvačio na remakeove? Jedan od odgovora možda leži u činjenici da ti filmovi diraju u pozitivne emocije koje nas vežu s prošlošću. Jednostavnije rečeno, voljeli smo ih nekad, zašto ih ne bismo voljeli ponovno. A sudeći po izboru filmova čiji nas remakeovi čekaju iduće godine, posebna fascinacija vezana je uz filmove 80-ih i ranih 90-ih godina.

Buđenje starih emocija

To se može pak povezati s tim što je publika koja ih je tada gledala bila u tinejdžerskoj dobi, a danas ti ljudi imaju djecu tinejdžere pa će gledanje novih verzija starih filmova pretvoriti u pravi obiteljski doživljaj. Kako god, evo na čemu se radi. Trideset godina poslije originala snimaju se novi Gremlini. Pravila su ista – Mogwai se i dalje ne smije hraniti iza ponoći ili zaliti vodom jer postaje zli Gremlin, film režira Chris Columbus, koji je napisao scenarij originala, a pomagat će mu Steven Spielberg. A kako bi uspjeh bio potpun, Zach Gilligan, koji je igrao Billyja, potvrdio je da će opet glumiti u filmu, a 25 animatora već radi na lutkama. Premijera je u ljeto 2016.

Svi pamtimo seriju "Ono" i demonskog klauna Pennywisea, možda najveći horor proizašao iz pera Stephena Kinga. Sada stiže i film. Režije se prihvatio Andy Muschietti, likovi su izgubili sjećanje, a Pennywise se vraća strašniji no ikada.

Snima se i nova "Policijska akademija", i to sa starom postavom glumaca. Gledat ćemo i novu verziju "Blade Runnera", za čiji scenarij njegova glavna zvijezda iz 1982. Harrison Ford kaže da je nešto najbolje što je ikada pročitao. Forda će u ulozi Ricka Deckarda zamijeniti jednako zgodni Ryan Gosling, a redatelja originala Ridleya Scotta mijenja Denis Villeneuve.

Nekad sramota, danas trend

Na ljeto ćemo gledati i nove "Istjerivače duhova", ali originalnu glumačku mušku postavu ovaj put će zamijeniti sve odreda žene predvođene komičarkom Melissom McCarthy.

Vraća se i "Lice s ožiljkom", koji je i 1983. u režiji Briana De Palme, s Al Pacinom i Michelle Pfeiffer u glavnim ulogama, već bio remake krimića "Lica s ožiljkom" iz 1932. u kojem je glumio Paul Muni.

Popis je dug, što potvrđuje da je riječ o novom trendu. Da ironija bude veća, prije 30-ak godina nitko tko je imao samopoštovanja nije snimao nastavke, a kamoli remakeove. To više nije slučaj. Štoviše, u posljednjih desetak godina sve što je u kinima postiglo uspjeh uglavnom je nastalo na temelju starih filmova, stripova i knjiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?