OPORAVLJA SE

Ikona francuskog filma primljena u bolnicu nakon moždanog udara

Profimedia
06.11.2019.
u 19:30

Obitelj Deneuve rekla je agenciji France Presse da je 76-godišnja glumica pretrpjela "vrlo ograničen" ishemijski moždani udar. Takvi moždani udari uzrokovani su smanjenim dotokom krvi u mozak.

Francuska glumačka ikona Catherine Deneuve hospitalizirana je u Parizu nakon manjeg moždanog udara, javili su francuski mediji. 

Obitelj Deneuve rekla je agenciji France Presse da je 76-godišnja glumica pretrpjela "vrlo ograničen" ishemijski moždani udar. Takvi moždani udari uzrokovani su smanjenim dotokom krvi u mozak. Novine Le Parisien prvo su objavile vijest o njenoj hospitalizaciji rekavši da je u "ozbiljnom stanju" i da joj trebaju "opsežni pregledi". No, izvor je za Variety rekao da su glumičini suradnici kazali da njezino stanje nije alarmantno. Talijanska novinska agencija ANSA citirala je izvor koji kaže da je glumica patila od "umora". Jedan od najstarijih francuskih dnevnika Le Parisien, nije precizirao u koju je bolnicu Deneuve preuzeta. Zvijezda "Cherbourški kišobran" i "Indokina" bila je na filmskom festivalu u Veneciji početkom ove godine s posljednjim filmom Hirokazu Koreede, "Istina", u kojem se pojavljuje zajedno s Juliette Binoche. Film je otvorio festival. Deneuve je ove godine i dalje užurbano snimala. Trenutno radi na drami poznate francuske  redateljice i glumice Emmanuelle Bercot "De Son Vivant", koja se snima blizu Pariza.

Poznata po svojoj arhetipskoj francuskoj ljepoti i svestranosti, Deneuve je bila glavna filmska zvijezda u Francuskoj od 1960-ih.

Surađivala je s nekim od najvećih svjetskih redatelja, kao što su Luis Bunuel, Francois Truffaut, Manoel De Oliveira, Lars von Trier i Francois Ozon.

Deneuve je nominiran za Oscara za "Indokinu", redatelja Regisa Wargniera, 1993., a za BAFTA 1969. za Bunuelovu "Belle de Jour", što je bila njena uloga za proboj. Osvojila je nekoliko nagrada Cesar, najvećih francuskih nagrada za filmsku industriju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije