MORBIDNO

Jeziv popis stvari koje članovi kraljevske obitelji moraju nositi na svako putovanje

Reuters/Pixsell
24.07.2019.
u 13:15

Njihov život propisan je strogim pravilima, ali toga smo bili svjesni. Doduše, posebna pravila odnose se na njihova putovanja

Jeste li znali da u kraljevskoj obitelji postoji pravilo kako dva nasljednika krune ne mogu putovati zajedno iz sigurnosnih razloga? Jedino tko to može odobriti je, naravno, kraljica Elizabeta II. 

To pravilo vrlo često krše William i Kate u kod putovanja s malim princom Georgeom, kao što je bilo u slučaju njihovog odlaska u Australiju. Dok ovo pravilo donekle ima smisla iz praktičnih razloga, čitav niz drugih su u najmanju ruku jezivi.

Naime, članovi kraljevske obitelji obavezni su na putovanja nositi crnu odjeću, kako bi mogli pokazati tugu u slučaju da neki član obitelji premine dok su na putu. Tijekom turneje u Keniji 1952. godine, Kraljica Elizabeta II primila je vijest da je njezin otac Kralj George VI. preminuo i tada sa sobom nije imala crnu haljinu pa je po povratku u Veliku Britaniju morala sačekati osoblje da joj donesu crnu odjeću kako bi se presvukla i izašla iz aviona. To je bio razlog da od tada pomno paze pri pakiranju odjeće.

Sva odjeća koju nose tijekom putovanja ima svoj duplikat, barem je tako u slučaju Kraljice, piše Daily Mail. To je prevencija u slučaju mrlja od ručka ili tekućina. Princ Charles i Kraljica Elizabeta na put ne idu bez vrećice vlastite krvi, o kojoj uvijek brine kraljevski doktor koji putuje s njima. Razlog tomu je moguća potreba za transfuzijom, a u kraljičinoj prtljazi uvijek se nalaze sapuni s mirisom borovine, obiteljske fotografije i vlastiti toaletni papir zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije