mora biti sama

Kraljica mora prije spavanja napraviti nešto što osoblje svako jutro uništava!

Reuters/Pixsell
03.07.2019.
u 08:50

Osoblje također ima posebnu napomenu da je navečer ne smiju ometati te da mora biti sama da bi mogla napisati dnevnik, a dopušteno im je prekinuti je samo ako je posrijedi događaj od nacionalne važnosti.

Čini se da engleska kraljica Elizabeta II. ima zanimljiv i posve običan hobi. Naime, već godinama piše dnevnike u kojima se nalaze svi detalji vezani uz kraljevsku obitelj i događanja na dvoru. 

Svake večeri stavi na papir, a tajni dnevnik dostupan je samo jednom članu obitelji. Njezin muž, princ Filip, jedini ima pristup do najskrivenijih kraljičinih misli.

Da bi zapisi u dnevniku ostali tajna, pobrinula se sama kraljica, koja je naredila osoblju da uništi papir koji bi mogao upiti tintu koju koristi prilikom pisanja dnevnika. Anonimni izvor izjavio je da Njezino Visočanstvo koristi podmetač s upijajućim papirom koji svako jutro uništi netko od pouzdanog osoblja kako nitko ne bi došao u napast da pokuša otkriti što je kraljica napisala u dnevnik. Osoblje također ima posebnu napomenu da je navečer ne smiju ometati te da mora biti sama da bi mogla napisati dnevnik, a dopušteno im je prekinuti je samo ako je posrijedi događaj od nacionalne važnosti.

„Dnevnik ide s kraljicom gdje god ona odsjeda - bilo to u Windsoru, Sandringhamu ili Balmoralu, a nalazi se u crnoj, kožnoj futroli, manjoj verziji jedne od crvenih kutija u kojoj se drže vladini papiri", rekao je izvor. Postoje dva ključa, a rezervni je u posjedu njezine osobne tajnice i smije se koristiti samo u slučaju nužde. Izvor je napomenuo da je riječ o vrlo vrijednom predmetu, usporedivši ga s vrijednosti kraljevskih dragulja. Dnevnik do sada nikada nije nestao, a kada bi se tako nešto dogodilo, izvor vjeruje da bi posljedice toga bile vrlo ozbiljne.

Glumac Michael Palin jednom je prilikom u Windsoru imao čast sjediti pokraj kraljice kada je prvi put saznao za kraljičinu naviku vođenja dnevnika.

„Razgovarali smo o dnevnicima nakon što sam spomenuo da pišem dnevnik o tome gdje sam bio i ljude s kojima sam se susreo, a ona mi je priznala da to radi i ona. Komentirala je da joj je to poprilično teško", rekao je glumac. 

Povjesničar Huge Vickers tvrdi da je ljubav koju gaji za vođenje dnevnika naslijedila od svoga oca još u svojim tinejdžerskim danima.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?