PREPIRKA OKO IMOVINE

Miša Grof se obrušio na Nikolinu Ristović: "Ta bolesnica mi je već došla sa zahtjevom..."; Stigao odgovor: "Sramim se umjesto njega..."

23.06.2022.
u 10:40

Srpski mediji prenijeli su prepirku koja je jučer izbila između oca pokojnog Vidoja Ristovića Miše Grofa i Vidojeve udovice Nikoline Ristović.

Srpski mediji prenijeli su veliki okršaj koji se odvio između oca pokojnog povjesničara umjetnosti Vidoja Ristovića Miše Grofa i Vidojeve udovice Nikoline Ristović. Miša Grof u više je navrata istaknuo kako je Nikolini Pišek više od svega bio bitan samo novac.

Prema Grofu, Nikolina je inzistirala da što prije završi izgradnju kuće jer joj je, kako on kaže, najbitnije da sebi omogući lagodan život. Miša Grof je u ispovijesti ispričao da je Vidoje Nikolini nonstop slao novac u Hrvatsku da njime raspolaže, te da je uzdržavao njenu cijelu obitelj, a spomenuo je i kako Vidojeva udovica sada pokušava prodati umjetnine koje posjeduje samo kako bi se dodatno obogatila.

"Nikolina je jedna bolesna žena. Ta žena je ponovo došla u Beograd samo zbog novca. Došla je kako bi završila kuću, nije ona došla na pomen 40 dana mom sinu. Bitno joj je bilo samo da se kuća na kojoj su radili završi. Pričala je da bi Vidoje samo to želio najviše na svijetu. Pokušavao sam joj objasniti: "Nikolina, sin mi se nije ohladio, službena obdukcija nije stigla, a ti bi novac za kuću! Ta kuća za koju si ti inzistirala da se završi, ona ga je ubila." Ona traži bilježnice u kojima je vodio evidenciju. Želi imati uvid u sve. Bitno je samo da se troši, kakve veze ima što je Vidoje umro. Prva Vidojeva supruga Lana je čarolija od žene. Obilazi me, a Nikolina je samo vuče za rukav da joj pravi društvo. Što bi drugo radila kada dođe u Beograd", tvrdi Grof.

Istaknuo je i način na koji je Vidoje financirao Nikolinu i cijelu njenu obitelj.

"Vidoje je Nikolini sav novac preko banke prebacivao na račune. Ona je njime raspolagala, trošila je koliko je htjela. Van pameti je u ovo vrijeme zidati tolike kuće i ulagati u stotine kvadrata. Sinu sam i ja davao novac, ali nisam računao na to da ona sve troši bez granica. Oni grade dvorac! Imam izvode iz banke da vidite kako je moj sin slao novac zagrebačkim bankama. To su strašno velike sume. Imam i sve faze radova te kuće koju su gradili. Samo dnevni boravak ima 200 kvadrata, tu su teretane, bazeni i čuda. Zamislite kad je Vidoje kupovao auto njoj i njenom rođenom bratu, koji ništa ne radi! On je najveći neradnik, moj sin je uzdržavao cijelu njenu familiju! Znajte da sam ja umro onog dana kada je preminuo moj sin", ističe oštro. 

Na samom kraju otkrio je kako neće dozvoliti da Nikolina preproda svu imovinu koju je Vidoje godinama skupljao.

"To što Nikolina misli da može rasprodati kolekciju mog pokojnog sina, tu se grdno prevarila. Moj otac je bio isto kolekcionar i ja sam to radio cijeli život, pa Vidoje, a sad se ona pravi pametna i hoće sve rasipati. Evo, otkrit ću. Cijela kolekcija mog sina će ići ili u Povijesni muzej ili u Muzej primijenjene umjetnosti. Čuo sam i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić željezničku stanicu želi napraviti muzejem grada Beograda i tu će biti sav opus. Dat ću prijedlog. Sve ću kompletno pokloniti. Nikolina se samo nalazi s ljudima kako bi vidjela koliko novca može dobiti za određenu sliku. Vidoje je putovao po svijetu i kupovao umjetnine. Kakav je to način da se tako postupa", rekao je Miša Grof za srpske medije, nakon čega se oglasila i sama Nikolina.

"Ne bih se željela spuštati na njegovu razinu. To nije moj diskurs. Sramim se umjesto njega. Žao mi je što ni u ovim trenucima ne poštuje dostojanstvo obitelji i svog pokojnog sina, pa ni sebe samoga. Od njega ne očekujem ništa osim da se ispoštuje zakon koji je vrlo jasan", kratko je komentirala Nikolina Ristovićeve izjave.

Vrlo brzo, ponovno se oglasio i Miša Grof.

"Što se pravnog dijeljenja imovine tiče, imam unučiće i tu ću riješiti sve kako bude trebalo. One će zauvijek biti osigurane, kao što je Vidoje Nikolininoj kćeri u London slao 12.000 funti za studiranje. Kćeri iz prvog braka. Pomagat ću ovim dvjema krasnim djevojčicama, a njoj kao supruzi može ići dio kuće, za koji je opet Vidoje dao novac. Od mene može dobiti samo dobar savjet i zadržati kćeri. Za ostalo se može samo nadati", oštro je zaključio Ristović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije