ZVIJEZDA HIT SERIJE

Mlada Sarajka koju obožavaju Hrvati: 'Za mene ne postoje razlike nacionalnog i etničkog tipa'

Foto: Nova TV
1/5
13.04.2020.
u 07:35

- Ljubav je sve. Ljubav je sila koja me ujutro tjera iz kreveta, to je ono što ovaj život čini najvrjednijim. Ljubav je kaos i red, ona je najsnažnija pokretačka sila na svijetu, da zaljubljena sam! I svaki dan se iznova zaljubim u ovaj ludi život - rekla nam je Maja.

Ekipa Nove TV nedavno je završila snimanje serije "Drugo ime ljubavi", čije ćemo preostale epizode uskoro vidjeti. jedna od glumica koja će rado pamtiti ovo snimanje je i Maja Jurić, Sarajka koju smo upoznali kroz lik Valentine.

- Rad na ovom projektu je često bio brz i dinamičan. Nema tu mnogo vremena za ponavljanje ili greške. To zna ponekad biti stresno, ali ponajviše se veselim nekim novim radnim navikama koje sam stekla uz ovaj projekt. Sve u svemu sa sobom nosim pregršt lijepih iskustava, bitnih lekcija i ono što je najbitnije, upoznala sam i ostvarila prijateljstvo s nekim divnim ljudima - kazala nam je Maja koja je našla sličnosti s likom Valentine.

- Valentina je jedna simpatična i draga djevojka s jakom moralnom osnovom. U tom pogledu bih rekla da smo jako slične, iako je ona daleko ozbiljnija od mene. Mislim da su likovi poput Valentine i Ksenije nužni u ovakvim projektima, oni su u jarkom kontrastu naspram bogatih Krpana koji, pored svih privatnih drama, nikada nisu osjetili istinsku neimaštinu. Publici je zanimljivo gledati to bogatstvo i raskoš, ali poistovjećuju se s likovima poput Valentine ili Filipa. Mislim da su njihove priče itekako bitne i nužne kako bi se koliko toliko vjerodostojno prikazao presjek hrvatskog društva - mišljenja je Maja koja je prvo upisala pravo i komunikologiju, a tek se onda prebacila na glumu.

- Oduvijek sam imala neku blagu slutnju da bi me gluma mogla usrećiti, ali nekako sam se plašila sanjati tako veliki san. Imala sam samo 18 godina i nije mi bilo sasvim jasno što želim od svog života, i mislim da je to sasvim okej. Bolje se tražiti nego misliti da se znaš , ovako sam si barem otvorila mogućnost da samu sebe istinski upoznam. Tražila sam se, tražila sam struku koja će usrećiti moju dušu. I to sam pronašla u glumi. Privlače me pojmovi poput balansa I pravde, što je vjerojatno razlog zašto sam upisala pravo. No pravo se u praksi veoma malo bavi tim pojmovima. Čitav pravni svijet mi je ipak suviše rigidan. Pronašla sam niz zakona koji se odnose na ljude, a nisu nimalo ljudski, stoga sam odlučila odustati od pravnog fakulteta. Komunikologiju sam potom upisala u potrazi za nečim humanim. To i jesam pronašla u komunikologiji. Druga stvar, koju sam međutim pronašla je da mediji često podliježu političkim interesima i manipulacijama. Bilo bi mi teško izvještavati ušminkane i cenzurirane informacije čiji je cilj omogućiti nečiju političku ili medijsku agendu. Stoga mi nije žao što sam odustala od tih fakulteta, a nije mi ni žao što sam ih upisala, mnogo toga sam naučila studirajući ih, veli glumica.

Zanimljivo je da joj je jedna od prvih uloga bila u britanskoj seriji "Love, Lies And Records".

- Naravno da postoje razlike u mentalitetima, ali to su za mene sitnice. Rad na BBC-u je bio izrazito zanimljiv zbog veličine projekta. Možda je teško povjerovati ali ja u svojoj glavi zaista ne pravim razlike bilo kakvog nacionalnog, i kad smo već kod toga etničkog, rasnog ili spolnog tipa. Takav stav imam o projektima na kojima radim i širi se na sve moje životne aspekte. Za mene je jednako bitno raditi u BiH, Hrvatskoj ili Engleskoj. Sve su to značajne prilike. Razliku povlačim među organiziranim i neorganiziranim, ostrašćenim i pasivnim projektima. Što se toga tiče BBC je i jedno i drugo. Ja sam do sada imala neku ludu sreću pa sam većinski radila na koliko toliko dobro organiziranim projektima, i ako je organizacija manjkala onda je barem strast u svakom od njih uvijek bila prisutna, otkriva glumica koja trenutačno kao i svi većinu vremena provodi u izolaciji. 

- S ovom pandemijom se nosim što odgovornije. Zbog sebe, ali naravno i zbog drugih. Čitam dosta vijesti, na stranim i domaćim portalima, jer me to nekako smiruje, a i općenito volim biti informirana o svjetskim događajima. Životna rutina mi je ostala manje više ista. Naravno bez izlazaka i druženja. Još uvijek se dižem rano, doručkujem, vježbam, ako ima što počistiti, počistim, čitam, pošto sada nemam poslovne obaveze, igram igrice za koje prije nikako nisam imala vremena. Čudno mi je jedino da sam gledala više serija i filmova dok nisam bila u izolaciji. Sad mi je nekako sve zanimljivije od toga, veli glumica koju privlači puno stvari.

- Privlače me sve vrste umjetnosti i dosta sportova. Onako amaterski me privlači muzika i lupetanje po pojedinim instrumentima, u posljednje vrijeme sve češće sviram gitaru, posebno od kada sam dobila novu za rođendan. Ima tu još masa malih i velikih interesa, poput crtanja, pisanja, čitanja. Iskreno, obožavam I ljenčariti, i kada mi život da priliku, kao sada, volim sjediti kod kuće i igrati plejku. Iako moram priznati da većinu svog slobodnog vremena provodim sa svojim kućnim ljubimcima, mačkom Kishom i novim psićem Loup. Pa to onda kombiniramo s izlascima u prirodu i crtanjem ili čitanjem - kaže simpatična Maja, koja nam nije željela otkriti puno detalja o privatnom životu.

- Ljubav je sve. Ljubav je sila koja me ujutro tjera iz kreveta, to je ono što ovaj život čini najvrjednijim. Ljubav je kaos i red, ona je najsnažnija pokretačka sila na svijetu, da zaljubljena sam! I svaki dan se iznova zaljubim u ovaj ludi život - rekla nam je Maja.

Nakon serije "Drugo ime ljubavi" ove bi je godine trebali vidjeti i u filmu Darija Lonjka "Divljaci". No, i taj je projekt na čekanju, kao i svi.

- Dario je mlad I jako talentiran redatelj s kristalnom jasnom redateljskom vizijom. To ga čini redateljem iz snova za gotovo svakog glumca/glumicu. O 'Divljacima' ćemo pričati kad izađe film. Svi projekti i planovi koji sam imala ovog proljeća I ljeta su za sada na pauzi ili su kompletno otkazani. Mislim da je budalasto sada praviti bilo kakve ozbiljne planove , pošto ne znamo kada I kako će sve ovo proći. Ali jednog dana, kada sve ovo bude u prošlosti, a nadam se da će biti, voljela bih naći produkcijsku kuću koja će mi pomoći u ostvarivanju svog prvog autorskog djela – rekla je Maja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije