najavljena i velika promjena u ekipi

Nakon 20 godina snimaju se nastavci hit serije koju su obožavali mnogi

BT1/WENN/Pixsell
24.08.2022.
u 09:11

Serija se prikazivala od 1997. do 2002. i pratila je Ally, odvjetnicu koja je radila u tvrtki Cage and Fish, zajedno sa svojim bivšim dečkom i njegovom suprugom

Televizijske kuće se ne zaustavljaju u namjeri da sve likove koje smo već zaboravili i potpuno potisnuli iz sjećanja vrate u naše domove. Nakon što je odlučeno da se serija "Buffy: Ubojica vampira" prekine snimati, došla je vijest koja će obradovati fanove odvjetničke hit-serije iz 90-ih. Riječ je o "Ally McBeal", seriji kreatora Davida E. Kelleya čiji su uradci vladali TV programima do početka dvijetisućitih.

Humorna drama

Čak 20 godina prošlo je otkako je serija posljednji put televizijski prikazivana, ali mnogi nisu zaboravili tu odvjetničku humornu dramu koja je proslavila glumicu Calistu Flockhart. Šuška se da će se u novoj seriji, koju producira Karin Gist glavni lik biti mlada žena crne boje kože, koja se odmah nakon završetka pravnog fakulteta pridružuje odvjetničkoj tvrtki za koju je radila i McBeal.

Riječ je, navodno, o kćeri Allyjine cimerice Renée Raddick koju je utjelovila Lisa Nicole Carson. Iza kulisa, također, kruže informacije da je Flockhart dobila ponudu da reprizira svoju ulogu, ali i da bude izvršna producentica serije. No, je li posao prihvatila vjerojatno nećemo znati dok scenarij ne bude potpuno završen. Calista nije baš previše tražena u Hollywoodu, štoviše, najpoznatiji projekt na kojem je radila od "McBeal" je serija "Supergirl". To, naravno, može značiti i da je od repriza ove serije zaradila dovoljno da ne mora stalno raditi, te da može birati projekte.

U cijeli projekt uključen je i Kelley koji je dao zeleno svjetlo da se snima nova serija. On, naime, još ima dio prava na seriju jer ju je napravio sa svojom malom tvrtkom i prodao Foxu. Još jedna bitna zanimljivost je da će se ovaj nastavak snimati za kuću ABC, a ne za Fox, gdje je original prikazan. Nije baš jasno, ali ni poznato insajderima, kako je došlo do takvog obrata, jer Disney je sada vlasnik te kuće, a cijela serija "Ally McBeal" može se gledati na streaming platformi Disney+, što će vjerojatno dobro doći obožavateljima kako bi se prisjetili likova u seriji koje bismo možda ponovno mogli gledati.

Zvjezdani status

Ukratko, serija koja se prikazivala od 1997. do 2002. pratila je Ally, odvjetnicu koja je radila u tvrtki Cage and Fish, zajedno sa svojim bivšim dečkom i njegovom suprugom. U fokusu su bile kušnje i nevolje McBeal i njezinih kolega i prijatelja dok je bila u potrazi za ljubavi i ispunjenjem. Serija je 1999. osvojila Emmy, ali i gomilu drugih nagrada. Osim toga, proslavila ju je i jaka glumačka postava, a osim Flockhart tu su bili i Courtney Thorne-Smith, Greg Germann, Carson, Jane Krakowski, Peter MacNicol, Gil Bellows, Lucy Liu, Portia de Rossi i glazbenica Vonda Shepard koju je, kao i glavnu glumicu, serija vinula u zvijezde. Važno je spomenuti i da je uloga u "Ally McBeal" bila prva bitna uloga glumca Roberta Downeya Jr. koji se borio s velikim problemima u 90-ima te bio uhićen zbog posjedovanja heroina, kokaina i pištolja, a mjesec dana kasnije uhićen je i zbog upada na privatni posjed susjedu kojem je ušao u kuću i zaspao na njegovu krevetu. Proveo je zbog toga šest mjeseci u zatvoru. Ipak, talentirani glumac vratio je život u seriju kojoj su mnogi predviđali propast nakon iznimno loše treće sezone. Nije dugo ostao jer ga demoni nisu napustili pa je godinu dana prije emitiranja emisije izbačen iz projekta jer je opet uhićen, a bio je pod utjecajem ilegalne supstance. Iako se ne zna puno detalja, obožavatelji su presretni zbog nove serije, a mnogi se nadaju da će Flockhart ipak prihvatiti ulogu i posao izvršne producentice jer je za taj lik živjela pet godina i teško da će bez nje postići isti uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?