Dodjela nagrada

Noć OSCAR-a na BHRT 25. travnja od 20 sati

22.04.2021.
u 13:52

Nakon dva desetljeća i Oscara® kojega je osvojio Danis Tanović za film „Ničija zemlja“, Bosna i Hercegovina, ovaj put zahvaljujući redateljskom umijeću Jasmile Žbanić,  ponovno se nalazi u samom vrhu svjetske kinematografije.

„Quo vadis, Aida?“ nominiran je u kategoriji Najbolji film izvan engleskog govornog područja i jedini je film iz regije u utrci za ovu prestižnu nagradu.

Tim povodom, Radiotelevizija BiH - BHRT, jedan od koproducenta ovog filmskog ostvarenja, upriličit će višesatni otvoreni program.

U nedjelju 25. travnja od 20:00, uživo iz Studija A, pozdravit će vas Mediha Adrović i Maja Miralem. U programu o uspjesima bosanskohercegovačkog filma za BHRT govore  glumci, redatelji, ali i oni umjetnici bez čijeg talenta i rada nijedan film ne bi mogao biti realiziran. Tijekom otvorenog programa koji će trajati do ranih jutarnjih sati, ekipa urednika, novinara, suradnika Revijalnog i glazbenog programa, Redakcije za kulturu kao i kolega iz Odjela međunarodni poslovi, uz neizostavnu pomoć kolega iz svih drugih sektora, priprema priloge i reportaže o povijesnom kontekstu ove, najprestižnije filmske nagrade, interesantim detaljima vezanim za dodjelu  Oscara® ali i o dosadašnjim uspjesima bh filma na međunarodnoj sceni, nagradama i recenzijama koje je već osvojio film „Quo vadis, Aida?“. 

Orkestar Muzičke produkcije je za ovu noć pripremio i izvest će u specijanim aranžmanima nastalim samo za ovu priliku filmske klasike, glazbene numere koje su osvojile Oscara®. 
Emitirat će se i film Ničija zemlja kao podsjećanje na uspjeh iz 2001.g i osvojeni Oscar®. 

Nakon ponoći, od 00:30, samo u programu BHRT-a imat ćete priliku vidjeti dolazak i prolazak  Crvenim tepihom zvijezda svjetskog filma, svih onih čija srca užurbano kucaju ove večeri iščekujući da će baš oni biti ti koji će osvojiti Oscara®.

Od 02:00 zajedno ćemo pratiti trosatni spektakl dodjele zlatnih statua kojem, uprkos pandemiji korona virusa, prema najavama Američke filmske akademije, neće neostajati glamura i blještavila. Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford i Reese Witherspoon samo su neke slavne osobe koje će ove godine sudjelovati kao voditelji u 93. svečanosti dodjele Oscara® objavila je američka Akademija filmske umjetnosti i znanosti.

Uz njih su na popisu prezentera još neka velika imena glumačke i modne scene - Angela Bassett, Bong Joon Ho, Don Cheadle, Bryan Cranston, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno i Zendaya.

Sve su to razlozi da ovu noć i prve jutarnje sate provedete uz program BHRT-a jer od 05:00 do 06:00 ujutro imat ćete priliku gledati i prve eksluzivne intervjue sa ovogodišnjim dobitnicima, sve ono što se dešavalo iza scene, i u pripremama za održavanje ove Ceremonije.

Budite uz BHRT u Noći Oscara®, 25. travnja od 20:00 sati.
I na kraju, za sve one koji ne budu u prilici bdjeti u Noći Oscara® BHRT je osigurao i emitiranje skraćene verzije dodjele Oscara® u ponedjeljak  26. 04. 2021.g. poslije Dnevnika 2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije