Boravak košta 25 lipa po minuti, a kafić je uređen poput stana

Otvoren kafić u kojemu se boravak plaća po minuti, uz neograničeno pijenje

Lutajući sat
Foto: Lutajući sat
1/3
04.10.2014.
u 20:49

U stanu postoji kuhinja koja je opremljena svim pićima i svatko će sebi moći uzeti što želi, a tu su i društvene igre, internet...

Kafić u kojem se ne naplaćuje ono što se popije, već vrijeme koje se tamo provede. Česta praksa u inozemstvu, a od danas i novost i u Zagrebu. Na Ljubljanici se večeras otvorio Lutajući sat, kafić uređen poput stana u kojem će se, kaže njegova vlasnica Ana Manzin, svi osjećati kao kod kuće.

– Radi se, zapravo, o anti-kafiću. U stanu postoji kuhinja koja je opremljena svim pićima i svatko će sebi moći uzeti što želi. Bit će tu i posudice s keksima, pa će se gosti moći poslužiti, ali i društvene igre te internet - objasnila je Ana Manzin te dodala kako će gosti Lutajućeg sata, prilikom ulaska, dobiti karticu na kojoj će pisati vrijeme ulaska, a na izlazu će se ponovo prijaviti te dobiti svoj račun. Cijena jedne minute u neobičnom kafiću na Ljubljanici 4 jest 25 lipa, a gledajući po bosanskohercegovačkoj računici 4 minute bile bi 25 feninga, 16 minuta - 1 marka. Atmosfera, kaže vlasnica kafića, bit će potpuno opuštena, pa će gosti moći, primjerice, naručiti i dostavu hrane, ali i organizirati različite skupove.

– Prostor ima projektor i ostalu opremu te je idealan za predavanja i slične aktivnosti. Koncept, u tom slučaju, ostaje potpuno isti. I dalje se plaća vrijeme provedeno u kafiću, samo što ga, po gostu, plati organizator - objasnila je vlasnica Lutajućeg sata koja se ne boji da će gosti postati pohlepni i dovesti do propasti kafića.

– Ako netko može popiti deset kava u sat vremena, neka popije. Ali, mislim da to nije moguće - sa smiješkom kaže Ana Manzin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?