Nadmašila je Meghan i Kate

Ovo je najljepša plemkinja ikada

15.07.2020.
u 16:36

Princeza Diana najljepša je plemkinja svih vremena jer se njeno lice najviše poklapa s grčkim "zlatnim omjerom".

Tako tvrdi londonski plastični kirurg Julian de Silva, koji je usporedio lica poznatih plemkinja s tim grčkim omjerom i došao do zaključka da je Diana bila najljepša, jer se njeno lice najviše podudara s njim.

"Zlatni omjer" nastao je u antičkoj Grčkoj, a njime se pokušavalo utvrditi fizičko savršenstvo, koje je ovisilo o omjerima i simetriji crta lica.

Tu je matematičku formulu koristio Leonardo da Vinci u izradi svog poznatog djela Vitruvijevog čovjeka. Brojni znanstvenici nakon toga su ga usvojili u određivanju savršene ljepote, a Da Silva ga koristi u računalnom mapiranju lica.

Prema njegovim izračunima, Diana je bila najljepša, a slijede je jordanska kraljica Rania i pokojna Grace Kelly iz Monaka. Dianine snahe Meghan Markle i Kate Middleton su na četvrtom i petom mjestu.

"Diana, Meghan i Kate sve su vrlo lijepe žene. No kad se njihova lica usporede s grčkim zlatnim omjerom, Diana se penje na vrh", rekao je Da Silva za Daily Mail.

Pojasnio je da je Diana postigla najviši broj bodova zbog oblika svog lica, širine nosa, područja oko obrva i čela.

"Najgore su prošle njena brada i usne. Usne su joj tanke i lošeg oblika, a brada joj je manje klasičnog oblika nego kod drugih žena", rekao je.

Princeza Rania najljepša je živuća plemkinja, a velik broj bodova donijeli su joj brada i usne. Bodove je pak izgubila na nosu i području oko obrva.

Kao i kod princeze Diane, i kod Grace Kelly "problematična" je bila brada, dok su njene oči gotovo savršene.

Iako nije dobila najviši broj bodova, Meghan Markle ima "prelijepu simetriju lica", tvrdi Da Silva te dodaje da je najbliža grčkom pojmu ljepote.

Kate je dobila bodove na razmaku između nosa i usta te razmaku između očiju, a poput svoje svekrve, izgubila ih je na obliku brade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?