Intervju: Marija Topić Crnoja

Polagano smo se uvukli u uši slušatelja željnih drugačijeg radija

sdgsdg
20.11.2015.
u 06:15

Odaberi svoj stil i raspoloženje i neka te prate gdje god poželiš, kad god poželiš! Odaberi ritam svoga grada! Slogan je ovo relativno nove radiopostaje u bh. eteru. Radio Ritam nasljednik je Radija Studio 88, čije je frekvencije preuzeo, premda koncepcijski s prethodnikom ima malo veze. Više o tome kazala nam je Marija Topić Crnoja, članica Uprave radijske Soundset grupe i direktorica programa Ritam grupe.
• Kada je radio pokrenut?
- Radio Ritam je novo ime u bh. radijskom eteru, iako je nasljednik dobroga Radija Studio 88 u Mostaru, te Radia Q u Zenici, Visokom, Sarajevu. Važno je naglasiti kako s tim postajama nema puno zajedničkog, osim frekvencije na kojoj emitira program.Svoj život ispred mikrofona Radio Ritam započeo je ove jeseni kad smo se polagano uvukli u zvučnike slušatelja željnih drugačijeg radija i drugačije glazbe.
• Tko stoji iza njega? Autorski, urednički, voditeljski tim?
- Iza Radija Ritam stoji tim profesionalaca s dugogodišnjim medijskim, a posebice radijskim iskustvom. Sve su to ljudi čija imena i glasove slušatelji znaju, ali koji su na ritmičnim laganim valovima pronašli sebe u drugačijoj formi i izdanju.
• Po čemu se razlikuje od drugih postaja?
- To je sjajno pitanje jer se većina radijskih postaja zapravo bitno ne razlikuje. Zna se dogoditi da slušate radio i, da nema džinglova, ne biste znali na kojoj ste frekvenciji. Mnoge radijske postaje za sebe misle kako su drugačije, ali nisu. Jer slušatelje ne možete prevariti. Mi se nismo prestrašili nepoznatog teritorija i htjeli smo postići samo jedno - da odmah, već nakon nekoliko sekundi, znate da je to što vam se sviđa upravo naša glazbena baza: lagana, nenametljiva, pozitivna.
• Idejna nit vodilja?
- U moru užurbane, ponekad i nervozne glazbe, nabrijane svjetske produkcije, tempa koji je postao sinonim uspjeha i koji dominira radijskim eterom, mi smo izabrali posve drugačiji pristup, drugačiju nit vodilju. Nismo opterećeni glazbenim žanrovima, stilovima ni godinama. Nama je važno da je glazba lagana i prepoznatljiva. Da pjevušite pjesme koje znate, a da vas zainteresiraju one koje kod nas prvi put čujete. Osim toga, ne manje važno, mi u avom eteru ne dopuštamo bilo kakvo medijsko iskorištavanje loše bh. zbilje kojom nas neprestano bombardiraju. Za naše slušatelje tražimo dobre vijesti, sretne priče, vesele ljude…, jer smo uvjereni da je ovom društvu previše crnila i medijskog senzacionalizma.
• Gdje se može slušati, koja je frekvencija?
- Čujemo se u Mostaru i okolici na 104,6 FM, Ritam Sarajevo - 89,5, 94, 87,9, Ritam Visoko 105,2 i Ritam Zenica 105,2 pokrivamo glavni grad te cijelu središnju Bosnu, a Ritam Banja Luka 107,1, 100,4, 87,9 pokriva dobar dio RS. Naravno, možete nas slušati i na streamu, našoj web-stranici www.radioritam.ba, i na društvenim mrežama.
• Planovi za budućnost?
- Naši planovi su jednostavni. Želimo ne razočarati publiku koja je u nama, u vrlo kratkom roku, prepoznala svoje utočište od svakodnevnog stresa, buke, gužve i napora.
• Reakcije publike?
- Lagala bih kad bih rekla da su očekivane, jer su iznad očekivanja. Toliko puno pozitivnih poruka, reakcija, dojmova nismo ni u snu očekivali. Najbolji dokaz za to je šetnja kafićima, klubovima u kojima se vrte i slušaju Ritam Mostar, Ritam Banja Luka, Ritam Sarajevo, Ritam Zenica...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije