OPASNA BOLEST

Popila malo vina pa joj utrnula ruka i tako slučajno otkrila da ima – rak!

19.07.2019.
u 21:00

Dijagnosticirali su joj Hodgkinovu bolest, a sada se oporavlja i počinje ponovno normalno živjeti

Djevojka, 25-godišnjakinja, sasvim je slučajno otkrila da ima Hodgkinovu bolest. Dok je pila vino, osjetila jaku bol u vratu i ruci. 

Lauren Firenza iz Nottinghama u Velikoj Britaniji primijetila je nešto čudno dok si je točila vino u čašu na obiteljskom tulumu prošlog prosinca. Osjetila je peckanje u ruci i vratu i krenula je na pretrage. 

 

"Izašla sam s prijateljima u listopadu i popila sam nešto vina. Odmah sam osjetila čudnu bol u vratu koja se potom spustila u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam gripu. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla doktoru u prosincu kada su se simptomi ponovno pojavili na obiteljskom tulumu", izjavila je Lauren za Daily mail.

Nakon mjeseci krvnih pretraga i rendgenskih snimanja poslana je specijalisti koji je otkrio kako ima kvržicu u desnom plućnom krilu. Biopsija je nekoliko mjeseci kasnije otkrila da ima četvrti stadij Hodgkinove bolesti. Kada oboljeli od Hodgkinove bolesti piju alkohol, nekoliko sati kasnije osjećaju bol u limfnim čvorovima ili utrnulost ruku, a upravo se to dogodilo i Lauren.  

"Kada su mi liječnici rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopće shvaćala da je riječ o raku. Ipak, tijekom cijele situacije ja sam željela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htjela da on kontrolira mene ili moj život", dodala je Lauren. 

 

Bolest zove se još i Hodgkinov limfom, a zahvaća limfne čvorove i koštanu srž, a radi se o malignom oboljenju limfocitnog tkiva. Četvrti stadij ove bolesti znači da se bolest proširila i izvan limfnih čvorova na jedan ili više organa, a liječi se kemoterapijom.

Lauren je prošla kroz šest ciklusa kemoterapije u tri mjeseca, u lipnju joj je bilo bolje, ali je morala proći još dva ciklusa kako se bolest ne bi vratila.

"Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu."

Svoju priču o raku i svemu kroza što je prošla podijelila je i na profilu na Instagramu. 

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?