SADILI I KOPALI

Poznati Hrvati u novoj ulozi: Vrijeme u karanteni iskoristili su za rad u polju

09.05.2020.
u 13:52

On nije jedini koji se trudi pomoći roditeljima u poljoprivredi pa nam se time pohvalila i glumica Ecija Ojdanić, koja je posjetila roditelje na njihovu imanju u Kljacima.

Vrijeme u karanteni većina se trudi iskoristiti što je produktivnije moguće, a to slijede i poznati Hrvati. Hrvatski glazbenik Joško Čagalj Jole posljednje dane provodi s obitelji u Zagvozdu, u kojem zajedno s ocem Ivanom uživa u uređivanju okućnice i vrta. "Iskoristio sam ovu situaciju da nakon dugo vremena malo pomognem roditeljima i braći te da se vratim malo zemlji! Baš smo guštali, malo napraviš pa se navečer okreneš iza sebe, vidiš da je sve čisto i uredno zasađeno. Ima tu rajčica, krastavaca, mahuna, rikole, zelene salate, trešnji, ima svega! Ništa posebno, a jako lijepo", pohvalio nam se glazbenik.

Priznao je da inače nema baš puno vremena koje može provoditi s roditeljima u Zagvozdu budući da glazbenici vikendom uglavnom putuju, kada se obično obiteljski ide na selo.

Užitak i boravak u prirodi

"Najprije smo bili 40-ak dana kući u Splitu, kad nismo smjeli ići nikamo, no kada su otvorili županije, iskoristili smo to da vidimo roditelje, malo im pomognemo, meni je bio gušt, volim provoditi vrijeme s njima u Zagvozdu", kazao nam je popularni Jole i dodao da pokušava balansirati da što više bude s roditeljima. Kako kaže, najmlađi sin Ivan Luka uživa u lijepom vremenu u prirodi, no naglašava da su i dalje odgovorni pa ne idu po parkovima ni na splitski Marjan ili Žnjan.

"Ali sin je dobar kao kruh, spava, jede, smije se, plakao je tri minute u pet mjeseci, baš dobar dečko, svi četvero su zadovoljni, hvala Bogu", pohvalio se Jole. On nije jedini koji se trudi pomoći roditeljima u poljoprivredi pa nam se time pohvalila i glumica Ecija Ojdanić, koja je posjetila roditelje na njihovu imanju u Kljacima. "Došli smo im pomoći oko vrta i uređivanja okoliša, to je zbilja prekrasan način za ubijanje vremena", kazala nam je glumica.  Dodala je da bi to učinila i prije, no zbog straha da ne zarazi roditelje, nije htjela riskirati. Pohvalila se da su posadili rajčice, tikvice, krastavce, a osim kopanja, Ecija se bacila i na uređivanje drugih zelenih površina pa se pohvalila i kako je porezala i zelenu ogradu.

"Napravili smo i pripremu roditeljima za cherry rajčice, moja je mama još uvijek u svemu tome jako aktivna pa smo joj odlučili pomoći dok možemo i dok imamo vremena", kazala je i dodala da su krenuli i na čišćenje bazena prije sezone kupanja. Kako nam je rekla, još je dva dana tu pa će morati ubrzo natrag u Zagreb zbog online probi u svom kazalištu Moruzgva. Poljoprivrednim radom krajem travnja pohvalio nam se i glazbenik Tony Cetinski, koji vrijeme provodi sa suprugom Dubravkom u Istri, kamo se preselio prije nekoliko godina, a u ovo vrijeme odlučio je posaditi i biovrt. "Vrt je ideja koju imam još od samog povratka u Istru, možda je to odraz godina, ali u svakom slučaju uživamo u obrađivanju vrta", priznao nam je pjevač nedavno i dodao da mu je susjed ustupio komad zemljišta na korištenje, što su oni iskoristili za sadnju. "Imamo lubenice, dinje, grašak, mahune, mrkvu, luk i nedostaje nam još samo krumpir i batati, no i to ćemo zasaditi i uskoro uživati u plodovima", rekao je Tony.

Ostvario je svoj san

Pohvalio se svojim biovrtom koji nema nikakvih pesticida, a otkrio je i da gnojivo nabavlja od susjeda koji imaju svoju staju. Ni atletičarka Sandra Perković ne gubi vrijeme u karanteni pa je disk zamijenila lopaticama. Pohvalila se vrtlarskim sposobnostima pa se slikala pokraj začinskih biljaka koje je presađivala u staklene teglice. Glumac Slavko Sobin također se pohvalio pozamašnim sadnicama.

Pohvalio se svojim biovrtom koji nema nikakvih pesticida, a otkrio je i da gnojivo nabavlja od susjeda koji imaju svoju staju. Ni atletičarka Sandra Perković ne gubi vrijeme u karanteni pa je disk zamijenila lopaticama. Pohvalila se vrtlarskim sposobnostima pa se slikala pokraj začinskih biljaka koje je presađivala u staklene teglice. Glumac Slavko Sobin također se pohvalio pozamašnim sadnicama.

"Ništa slađe nego pomoći zemlji da nas hrani", napisao je Slavko uz fotografiju, na kojoj se vidi kako kopa, a otkrio je da je posadio grašak, mrkvu, kapulu, cvjetaču, kelj, rotkvicu, celer, krumpir, ciklu, blitvu i jagode. Slavko je odlučio malo urediti i okućnicu pa je pokosio i travu, a prije nekoliko mjeseci u blizini Zagreba kupio je kuću na selu što mu je oduvijek bio san.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije