Smrt Johanne Quandt

Preminula većinska vlasnica BMW-a i 77. najbogatija osoba svijeta

quand
Foto: agencije
06.08.2015.
u 21:25

Johanna je otišla u mirovinu 1997. godine, ali je zadržala 17 posto dionica što ju je svrstavalo na 77. mjesto Forbesove liste svjetskih milijardera, do trenutka smrti

Preminula je Johanna Quandt, udovica Herberta Quandta, pokojnog vlasnika jedne od najpoznatijih automobilskih marki BMW. Većinska vlasnica dionica u BMW-u preminula je u 89. godini.

U tvrtki je kao aktivna radnica provela 47 godina. Početak u BMW-u bio joj je 1950. godine kada je počela raditi kao tajnica i osobna asistentica Herberta Quandta čiji je rad spasio BMW od bankrota 1959. godine. Nakon te misije, Herbert i Johanna su se vjenčali 1960. Njihova djeca Stefan i Susanne danas su nasljednici obitelji Quandt.

Johanna je otišla u mirovinu 1997. godine, ali je zadržala 17 posto dionica što ju je svrstavalo na 77. mjesto Forbesove liste svjetskih milijardera, do trenutka smrti. Obitelj Quandt u posjedu ima ukupno 46,6 posto dionica tvrtke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije