JIM RODFORD

Preminuo basist legendarne britanske rock-grupe

22.01.2018.
u 14:00

Rodfordova karijera trajala je čak 60 godina, a punih 18 godina svirao je u legendarnim Kinksima. Rodford se upravo vratio u Englesku nakon velike američke turneje s grupom Zombies, koja je i objavila vijest o smrti na svojoj Facebook stranici.

Jim Rodford, basist poznatih britanskih bendova The Zombies i The Kinks preminuo je u subotu u 76. godini, samo šest dana prije svog zadnjeg koncerta.

Rodfordova karijera trajala je čak 60 godina, a punih 18 godina svirao je u legendarnim Kinksima. Rodford se upravo vratio u Englesku nakon velike američke turneje s grupom The Zombies, koja je i objavila vijest o smrti na svojoj Facebook stranici.

- S velikom tugom objavljujem da je jutros moj dragi prijatelj i rođak Jim Rodford preminuo jutros nakon što je pao niz stepenice. Jim nije bio samo fantastičan basist, nego i jedan od osnivača Zombiesa - napisao je frontmen Zombiesa Rod Argent.

Počast Rodfordu odao je i Dave Davies, pjevač Kinksa, koji je na Twitteru napisao:

- Shrvan sam iznenadnim gubitkom Jima i previše slomljen da bih mogao išta reći. uvijek sam mislio da će Jim živjeti vječno, budući da je bio istinski rocker.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije