U 98. GODINI

Preminuo Eric Lassard iz 'Policijske akademije'

preminuo
17.02.2016.
u 08:37

Preminuo je George Gaynes koji je u Americi slavu stekao serijom ‘Punky Brewster’, a ostatak svijeta ga uglavnom zna kao komandanta Lassarda iz ‘Policijske akademije’, piše TMZ, prenosi Jutarnji.hr .

Glumac se nalazio u kćerkinoj kući u Washingtonu u ponedjeljak kad je umro, okružen obitelji. Imao je 98 godina, a njegova kćer Iya je potvrdila tužnu vijest New York Timesu.

Gaynes je u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri prošao sve - od kazališta do televizije i filma, no najviše je uloga ostvario na televiziji u stotinama epizoda raznih sitcoma, humorističnih serija i TV drama. Od filmskih uloga najčešće se spominje ona u filmu ‘Tootsie’ uz Dustina Hoffmana. 

Osim što se bavio glumom, manje je poznato da je započeo kao operni pjevač. Do Drugog svjetskog rata obrazovao se u Europi, a potom je preselio u Ameriku gdje je postao član New York City Opere.

Sa svjetla pozornice se u potpunosti povukao 2003. nakon što je odigrao posljednju ulogu u filmu ‘Just Married’ s Ashtonom Kutcherom i Brittany Murphy.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije