POTVRDA RASKOLA

Princ Harry i Meghan Markle odrekli se titula, vraćaju i novac

Foto: Press Asociation/Pixsell
18.01.2020.
u 20:24

Oni će vratiti novac utrošen za obnovu njihove kuće, te će prestati raditi kao stariji članovi kraljevske obitelji u proljeću 2020.

Buckinghamska palača objavila je detalje dogovora izlaska princa Harryja i Meghan Markle. Više neće biti financirani javnim novcem, morat će vratiti u državni proračun novac utrošen za obnovu njihove kuće, te će prestati raditi kao stariji članovi kraljevske obitelji u proljeću 2020. 

- Nakon višemjesečnih razgovora i novijih rasprava, drago mi je što smo zajedno pronašli konstruktivan i podupirući put za mog unuka i njegovu obitelj. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji - stoji među ostalim u priopćenju. 

Odreknuli su se svojih kraljevskih titula, te će od sada biti poznati kao Harry, vojvoda od Sussexa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa. Iako će morati vratiti  2.4 milijuna funti koji je utrošen u obnovu njihovog doma Frogmore Cottage, to će i dalje ostati njihov dom u Velikoj Britaniji. 

Kraljica Elizabeta II. zahvalila se paru na svemu što su učinili za njih te je istaknula kako je ponosna što je Meghan postala tako brzo članica njezine obitelji. hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije