U lipnju

Princeova jakna iz "Purpurne kiše" na dražbi u Los Angelesu

prince
30.04.2016.
u 07:25

Početna cijena jakne koja će se 29. lipnja ponuditi na aukciji je 6000 dolara

Jakna koju je Prince nosio u filmu "Purple Rain" (1984.) ponudit će se u lipnju na dražbi u Los Angelesu, priopćila je kuća Profiles in History.

Početna cijena jakne koja će se 29. lipnja ponuditi na aukciji je 6000 dolara. Prince ju je poklonio svojoj šminkerici i frizerki nakon snimanja filma, rekao je u petak za AFP Jeff Hare, glasnogovornik dražbovne kuće.

Pokojni pjevač koji je prošlog tjedna naprasno umro u još nerasvijetljenim okolnostima, nosio je tu crno-bijelu jaknu sa širokim naramenicama, suženu u struku i s kožnim rukavima, u "legendarnoj sceni s motociklom", dodao je glasnogovornik.

U toj sceni on glazbenicu i glumicu Apolloniju Kotero vozi na motociklu na jezero i zatim joj kaže da se svuče i skoči u vodu.

"Ovo je svakako Princeov najvažniji filmski odjevni predmet dosad ponuđen na dražbi", rekao je Joe Maddalena, predsjednik dražbovne kuće.

"Purple Rain" koji je uvelike nadahnut početcima karijere tog velikog pjevača i glazbenika i sadrži brojne snimke s njegovih koncerata, doživio je golem uspjeh u kinima kada se 1984. počeo prikazivati. Za tu je ulogu Prince nagrađen Oscarom za najbolju originalnu pjesmu koja se smatra njegovim najvećim hitom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?