UREZAO JOJ SE U SJEĆANJE

Princeza Kate Middleton obožavala je slavnog Hrvata: 'Bila sam opčinjena njime'

Frank May/DPA/Pixsell
19.05.2020.
u 15:43

Takvih primjera, kad je Goran u pitanju, bilo je mnogo

Goran Ivanišević imao je veliku tenisku karijeru tijekom koje je osvojio 22 turnira, od kojih se najviše ističe Wimbledon 2001. godine. Bila je to filmska priča, Goran ga je osvojio kad je već bio na zalazu karijere, čemu svjedoči i činjenica da je na turnir ušao preko pozivnice organizatora.

Niz igrača, teniskih stručnjaka i novinara koji su pratili tenis tada je izražavalo zadovoljstvo što je Goran, koji je prije toga triput gubio finale svog najdražeg turnira, napokon osvojio taj Wimbledon. Upravo ta činjenica govori o tome kako je bivši hrvatski tenisač kotirao u svijetu tenisa te kakvu je karizmu imao. Bio je obožavan unatoč ispadima koje je znao imati, a tijekom njegove karijere ništa nije bilo jednostavno. Pa tako nije ni njegov ulazak Međunarodnu tenisku kuću slavnih u Newportu.

Godinama se šuškalo o tome da će Goran dobiti to veliko priznanje, a u siječnju ove godine to je napokon dobilo i službenu potvrdu. Izvršni direktor te institucije Todd Martin tada je objavio da će Ivanišević i proslavljena španjolska tenisačica Conchita Martinez, koja je svoj jedini pojedinačni Grand Slam naslov osvojila u Wimbledonu 1994. godine, postati 258. i 259. član Kuće slavnih.

Svečanost se trebala održati u srpnju ove godine, ali baš je ovih dana objavljeno da se zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa svečanost odgađa i prolongira za godinu dana.

- Ako je itko, ma i na sekundu, pomislio da ću to napraviti na nešto lakši način... Ali, nema veze, zabit ćemo ovaj as za godinu dana - poručio je Goran na Instagramu bivšoj španjolskoj tenisačici Conchiti Martinez. A kako se uopće određuje tko bi mogao postati član Kuće slavnih? Osnovni kriteriji su da je kandidat bio aktivni igrač unutar 20 godina prije nominacije te da nije aktivan posljednjih pet godina. U obzir se uzimaju uspjesi na najvišem međunarodnom nivou, ali i integritet, karakter i sportski duh.

A upravo je karakter ono po čemu će mnogi pamtiti hrvatskog velikana. Koliko je slavan bio govori i izjava Kate Middleton, supruge britanskog princa Williama i vojvotkinje od Cambridgea, koja je jednom prilikom izjavila: - Oduvijek sam pratila Wimbledon, to je bio dio mog odrastanja. On je izuzetno bitan dio engleskog ljeta i mislim da zaista inspirira mlade, baš kao što je inspirirao mene dok sam bila mlada. Recimo, obožavala sam Gorana Ivaniševića, bila sam opčinjena njime. Isto kao i s Peteom Samprasom, Andreom Agassijem i Steffi Graf, izjavila je Middleton.

Takvih primjera, kad je Goran u pitanju, bilo je mnogo. Zbog toga svi s nestrpljenjem čekamo da i službeno bude uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih te tako postane prvi Hrvat kojemu je to pošlo za rukom. Nadamo se da dogodine ništa neće poremetiti održavanje te svečanosti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?